Kabaču kaneloni
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur liellopu gaļu, Satur jēra gaļu, Liellopu gaļa, Jēra gaļa, Pamatēdiens

Kabaču kaneloni

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Šī recepte ir aizgūta no turku virtuves, kur šis ēdiens ir diezgan populāra ikdienas maltīte kabaču laikā. Atšķirībā no mums ierastā veida kabačus pildīt kā laiviņas šeit nelieli dārzeņi ir izgrebti kā kanelonu trubiņas, tad piepildīti ar sulīgu gaļas pildījumu un sutināti tomātos līdz “ausīm”.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 6
    mazi kabači
  • 400 g
    maltas liellopu vai jēra gaļas
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • 1
    tējkarote kanēļa
  • ¼ tējkarotes čili pulvera
  • 100 g
    sausu rīsu
  • 1 kg
    lielā bundža konservētu tomātu" data-id="5698">tomātu savā sulā (750 ml) vai 2svaigu tomātu
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
 

Pamācība

Kabačus ar karoti vai ābolu serdes izņemamo ierīci izgrebj kā kanelonu makaronus.

Iegūto mīkstumu smalki sakapā. Pusi kapāto kabaču pievieno maltajai gaļai.

Tāpat maltajai gaļai pievieno sausus, neizvārītus rīsus, ½ tējkarotes kanēļa, čili, sakapātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu samīca kopā viendabīgā masā.

Katliņā liek tomātus savā sulā. Ja izmanto svaigus tomātus, tad tos pirms tam blanšē, novelk miziņu un smalki sagriež. Pie tomātiem pievieno otru pusi kapātā kabaču mīkstuma, vēl ½ tējkarotes kanēļa un sāli pēc garšas.

Kabaču trubiņas līdz malām piepilda ar gaļas masu un liek katlā pie tomātiem.

Visu sautē zem vāka uz nelielas liesmas ~ 40 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.