Kapātas līdakas filejas kotletes
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur olas, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Kapātas līdakas filejas kotletes

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Recepti piedāvā un gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks\n\nTieši šo līdaku Dzintars pats bija izvilcis Ālandu salās Somijā, bet žurnālā to piedāvājam tieši septembrī, kad ir īstais līdaku laiks. Receptes knifs – filejas mīkstumu nevis samaļ gaļas maļamajā mašīnā, bet gan smalki sagriež un ar kartupeļu stampu nedaudz sašķērda, lai tā sāktu ķept kopā.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 600 g
    līdakas filejas
  • 1
    buntīte pētersīļu un diļļu
  • 1
    ola
  • 2
    ēdamkarotes miltu
  • sula no ¼ citrona
  • sāls un svaigi malti baltie pipari
  • 1
    daiviņa ķiploka
  • 4
    ēdamkarotes cūku tauku
 

Pamācība

Līdakas fileju ar nazi smalki sagriež, praktiski sakapā. Visu liek dziļā traukā ar plakanu dibenu.

Ķiploka daiviņu smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Zaļumus arī sakapā. Abus pievieno zivs gaļai.

Ņem kartupeļu stampu un ar to samīca zivs gaļu vēl vairāk – tik daudz, lai gaļa sāk lipt kopā.

Zivs gaļai pievieno olu, miltus, ķiplokus, sāli, maltus melnos piparus un citronu sulu.

No zivs mīklas veido plaukstas lieluma kotletes. Pannā sakarsē cūku taukus, un tajos no abām pusēm cep kotletes brūnas. Klāt labi garšos vārīti kartupeļi ar dillēm.