Kāpostu tīteņi – gan veģetāri, gan ar gaļu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Veģetārie ēdieni, Olas, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur olas, Satur cūkgaļu, Satur sēnes, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Kāpostu tīteņi – gan veģetāri, gan ar gaļu

1 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    liels kāposts
  • Gaļas pildījumam
  • 0.5 kg
    maltās gaļas
  • 1
    burkāns
  • 1
    ola
  • 1
    sīpols
  • 1
    ēdamkarote skābā krējuma
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • Veģetārajam pildījumam :
  • 125 g
    rīsu
  • 1
    sīpols
  • 1
    burkāns
  • 1
    ēdamkarote skābā krējuma
  • 300 g
    šampinjonu
 

Pamācība

1. Kāpostu noskalo, noņem bojātās lapas un izgriež kacenu tā, lai lapas varētu atdalīt.

2. Kāpostu liek lielā katlā ar kacena vietu uz augšu, pielej ūdeni tā, lai kāposts ir nosegts, un vāra uz mērenas uguns, kamēr lapas sāk atdalīties.

3. Sagatavo lielu sietu, un ar dakšu atdala un ņem pa vienai ārā no katla kāposta lapas, tās liekot sagatavotajā sietā. Ļauj nedaudz atdzist, lai tālāk var darboties ar rokām.

4. Sagatavo sastāvdaļas abiem pildījumiem. Smalki sagriež un sacep 2 sīpolus. Sarīvē uz rupjās rīves 2 burkānus. Novāra rīsus, bet gan drusku vēl pacietus (vāra ~ 20 minūtes). Sagriež un sviestā vai eļļā apcep šampinjonus.

5. Gaļas pildījumam: sajauc malto gaļu ar pusi rīvēto burkānu, pusi sacepto sīpolu, pievieno olu, skābo krējumu, un sajauc visu viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

6. Veģetārajam pildījumam: sacep šampinjonus, sajauc tos kopā ar novārītajiem rīsiem, atlikušajiem saceptajiem sīpoliem un sarīvētajiem burkāniem, olu un skābo krējumu. Arī šim pildījumam pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

7. Veido tīteņus. Uz galda izklāj kāposta lapu, viducī liek lielu ēdamkaroti pildījuma. Vispirms aizloka apakšējo malu, tad sānu malas un visbeidzot augšējo malu.

8. Gatavos tīteņus uz pannas viegli apcep sviestā ar šuvi uz leju.

9. Tad turpat pannā pievieno nedaudz ūdens, pannai uzliek vāku, un sautē ~ 30 minūtes, kamēr tīteņi gatavi. Pasniedz ar krējumu, klāt servējot vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezeni.

Variācijas mērcēm

Inga pie tīteņiem mērci negatavo, bet to var droši darīt.

1. Atsevišķā pannā uzkarsē ūdeni, pievieno ~ 100 ml tomātu mērces, pieliek sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Kausētā sviestā iemaisa ēdamkaroti miltu, un ātri iejauc sakarsētajā mērcē. Sagatavoto mērci pārlej pāri apceptajiem tīteņiem pirms sautēšanas un turpina sautēt norādītās 30 minūtes.

2 Tīteņus pēc apcepšanas aplej ar ūdeni, sautē 30 minūtes. Pirms pasniegšanas mērcē iejauc skābo krējumu, un pasniedz, pārlietu tīteņiem.