Karamelizēta paprika ar spinātu prosu un piparmētru un kazas siera mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Satur citrusaugļus, Satur medu, Pamatēdiens

Karamelizēta paprika ar spinātu prosu un piparmētru un kazas siera mērci

4 personām
Vidēji
Vidējs

 

Prosa ir par zemu novērtēts produkts – tā ir gan superveselīga, gan lēta. Sablendētie spināti piešķirs zaļumu, bet pētersīļi – izteiksmīgu aromātu. Citronu var likt droši daudz, jo šajā receptē svarīgi ir kontrasti – karamelizēta salda paprika ar svaigu, skābenu prosas pildījumu, pārlieta ar krēmīgu piparmētru un kazas siera mērci, kas kontrastē ar kraukšķīgiem pekanriekstiem.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 0.3 kg
    prosas
  • 0.2 kg
    spinātu
  • neliela bunte pētersīļu
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 70 g
    Parmas siera
  • sula no 1 citrona
  • 4
    paprikas
  • brūnais cukurs
  • baltvīna etiķis
  • 80 g
    pekanriekstu
  • 100 g
    mīkstā kazas siera
  • 100 ml
    grieķu jogurta
  • bunte piparmētru
  • 1
    ēdamkarote medus
  • olīveļļa
  • sāls
 

Pamācība

Paprikas nomizo ar kartupeļu mizotāju, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Uz sakarsētas pannas liek paprikas, pārber ar brūno cukuru un nedaudz baltvīna etiķa. Karamelizē, līdz paprikas mīkstas un brūnas. Sagrauzdē pekanriekstus.

Sablendē ½ norādītā kazas siera daudzuma, 1 ķiploka daiviņu, piparmētras, medu, pāris ēdamkarotes grieķu jogurta un pāris ēdamkarotes olīveļļas ar sāli. Pēc tam samaisa ar atlikušo grieķu jogurtu un kazas sieru, lai iegūtu biezāku konsistenci, jo blendējot tā kļūst pārāk šķidra.

Prosas masu pilda karamelizētajās paprikas pusītēs, pa virsu pārlej piparmētru un kazas siera mērci un dekorē ar piparmētru lapiņām un apgrauzdētajiem pekanriekstiem.

Prosu noskalo ar verdošu ūdeni, pēc tam ~ 20 minūtēs novāra gatavu.

Blenderī sablendē spinātus ar ~ 50 ml olīveļļas, Parmas sieru, pētersīļiem, 1 ķiploka daiviņu un sulu no 1 citrona. Masai jābūt mērces konsistencē. Ja par biezu – pievieno nedaudz ūdens. Iemaisa izvārītajā prosā.