Karstā cūkgaļas rulete ar āboliem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Augļi, Vidējs, Lēni, Satur cūkgaļu, Satur gaļu, Satur citrusaugļus, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Karstā cūkgaļas rulete ar āboliem

8 porcijas
Lēni
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg
    cūkgaļas karbonādes (parastā vai kakla karbonāde)
  • 2
    sīpoli
  • 4
    ķiploka daiviņas
  • 3
    lieli, skābeni āboli
  • 6 ēd.k
    eļļas
  • 1
    neliela baltmaizes bagete
  • 1
    citrons
  • 50 g
    sviesta
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • kulinārijas diegs' data-id='7522'>diegs vai balts 40 numura diegs
  • folija
 

Pamācība

Gaļu nomazgā un nosusina papīra vai lina dvielī. Ar asu nazi gaļu no vienas malas griež uz pusēm, līdz to var atvērt vaļā kā „grāmatu”.

Sīpolus notīra un sasmalcina. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un ~ 5 minūtes apcep sīpolus, ābolus un pusi no sakapātajiem ķiplokiem.

Bageti sagriež nelielos gabaliņos.

Sajauc bļodiņā 2-3 ēdamkarotes eļļas, atlikušos sasmalcinātos ķiplokus, sāli, piparus. Ar iegūto mērci aplej maizes gabaliņus. Maizīti liek grauzdēties sakarsētā cepeškrāsnī.

Gaļai uzlej nedaudz eļļu un ar rokām to „iemasē” gaļā. Uzkaisa piparus un arī rūpīgi ierīvē gaļā. Šādi ļauj gaļai pastāvēt 10-15 minūtes, lai iesūcas eļļa un garšvielas.

Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu.

Maizi, saceptos sīpolus un ābolus sablenderē viendabīgā masā. Pievieno šķipsniņu sāls un rīvēto citrona miziņu.

Iegūto masu vienmērīgi uzklāj uz gaļas. Gaļu satin rullītī, ko cieši apsien ar diegu, lai cepšanas laikā tas neveras vaļā.

Gaļu ietin folijā tā, lai būtu nosegtas malas un gaļas sula netecētu laukā. Gaļu liek karstumizturīgā formā cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200º C.

Pēc stundas pārbauda gaļas gatavību. Ja iedurot ar nazi, izdalās dzidra sula un gaļa ir garšīgi brūna, cepšanu turpina vēl ½ stundu ar vaļā attītu foliju 220ºC karstumā.

15 minūtes pirms cepšanas beigām, gaļai uzliek pāris sviesta piciņas. Tad tā būs īpaši sulīga. Pirms pasniegšanas galdā, gaļas ruleti mazliet atdzesē. Tā būs vieglāk noņemt diegus. Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.