Karsti kūpināts jūras asaris saldā krējuma un svaiga gurķa putās
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Zivis, Uzkodas

Karsti kūpināts jūras asaris saldā krējuma un svaiga gurķa putās

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Šo recepti uzgāju kādā ēst gatavot mīlētāju forumā, un izmēģinot jāteic – tas ir atklājums. Asara sāļā gaļa labi kontrastē ar saldā krējuma putu maigumu, un gurķis garšas buķeti pārvērš pavasarīgi svaigu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    karsti kūpināts jūras asaris vai cita līdzīga zivs
  • 1
    vidējs gurķis
  • 200 ml
    saldā krējuma
  • ½ citrona
  • sāls un baltie pipari
  • 2
    saujas rukolas
  • pāris zariņu diļļu – pēc izvēles
  • sauja diedzētu Ķīnas pupiņu
  • rupjmaize pasniegšanai
 

Pamācība

Asari nomizo un sadala nelielos gabaliņos, bet nesašķērda.

Gurķi nomizo un uz vidējās rīves sarīvē. Nospiež lieko sulu.

Saldo krējumu saputo stingrās putās.

Sarīvēto gurķi liek krējumā, piespiež sulu no ½ citrona, un visu sacilā kopā. Pēc garšas pieliek sāli un baltos piparus. Ja patīk dilles, tās šeit piestāvēs.

Uz rupjmaizes šķēlēm kārto rukolu, tai virsū biezā kārtā klāj gurķu krējumu un sulīgus asara gabaliņus.

Visu pārkaisa ar diedzētām Ķīnas pupiņām.