Kartupeļi ar ceptu zivi
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Kartupeļi ar ceptu zivi

4 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    ar mizu vārītu kartupeļu
  • 300 g
    kūpinātu lašu vēderiņu vai lašu kaulu ar gaļu
  • 4
    ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • Mērcei:
  • neliela buntīte zaļumu (dilles, pētersīļi)
  • ½ citrona
  • šķipsniņa cukura
  • 0.5
    tējkarotes maltas paprikas
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 4
    daiviņas ķiploka
  • cepamais papīrs cepšanai
 

Pamācība

1. Ar mizu vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm.

2. Zivi sadala gabaliņos, rūpīgi iztīrot asakas no mīkstuma.

3. Pagatavo mērci: zaļumus noskalo un smalki sagriež.

4. Citronu noskalo un pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

5. Bļodā sajauc eļļu, zaļumus, pievieno citronu sulu, šķipsniņu cukura, papriku, ķiplokus un visu samaisa. Sāli nepievieno, jo kūpinātie zivs gabaliņi bagātīgi satur sāli.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, panna liek kartupeļu pusītes, pievieno zivs gabaliņus.

7. Visu pārlej ar mērci.

8. Cep cepeškrāsnī ~ 10–15 minūtes.

Variācijas par tēmu:

Ēdiena pagatavošanā var izmantot kūpinātas zivis pēc izvēles – lašu vēderiņus, kūpinātu skumbriju. Gatavošanas laikā sāli ēdienam nepievieno, jo kūpinātās zivis bagātīgi satur sāli.

Ēdiens labi garšos, pasniegts kopā ar biezpienu un krējumu.