Ķiploku zupa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Zupa, Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur mājputnu gaļu

Ķiploku zupa

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    šķēles baltmaizes
  • 1
    paprika (sarkana, dzeltena vai oranža)
  • 4
    kartupeļi
  • 5
    ēdamkarotes eļļas
  • 10
    daiviņas ķiploku
  • 1
    liels sīpols
  • 1
    tējkarote kaltēta majorāna
  • 1.5 l
    vistas buljona
  • sāls, malti melnie pipari
  • Pasniegšanai
  • 1
    neliela buntīte pētersīļu
  • 100 g
    rīvēta siera pēc izvēles
 

Pamācība

1. Uzvāra buljonu (vistas buljona gatavošana www.piegalda.lv). Ja tam nav laika, var izlīdzēties arī ar buljona kubiņu.

2. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.

3. Pannā uzkarsē eļļu, un 5 minūtes apcep sīpolus un paprikas gabaliņus. Pievieno buljonam.

4. Kartupeļus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno buljonam un vāra ~ 20 minūtes.

5. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pievieno majorānu, sāli un samaisa.

6. Zupai pievieno ķiploku maisījumu un svaigi maltus melnos piparus. Ja gribas sāļāku – pievieno vēl sāli pēc garšas. Zupu uzvāra līdz pirmajam burbulim un izslēdz liesmu.

7. Maizi sagriež nelielos gabaliņos un apgrauzdē uz pannas vai tosterī. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem. Zupai piestāv arī sauja rīvēta siera.