Ķirbju biezenis ar kokosriekstu pienu un laima jogurtu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Pamatēdiens

Ķirbju biezenis ar kokosriekstu pienu un laima jogurtu

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo Līva Kļaviņa, “Labu garšu darbnīcu” saimniece\n\nĀrkārtīgi vienkārša un ļoti garšīga maltīte. Šis maigais ēdiens garšos arī bērniem. Atceramies, ka ķirbi nemizojam, jo tajā ir daudz vērtīgu uzturvielu un riekstu aromātu. Var ēst atsevišķi, var izmantot kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem. 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • ½ vidēji liela sviesta ķirbja
  • 100 ml
    kokosriekstu piena
  • 400 ml
    grieķu jogurta
  • sula un miziņa no 1 laima
 

Pamācība

1. Uz pusēm pārgrieztu ķirbi ar visu mizu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 45 minūtes. 

2. Ķirbi ar visu mizu liek blenderī, pievieno kokosriekstu pienu un sāli un sablendē.

3. Grieķu jogurtam piespiež laima sulu, pierīvē laima miziņu un pievieno sāli. 

4. Pasniedz kā piedevu zivīm vai gaļai, kopā ar kādu pākšaugu sautējumu vai arī kā vienkāršu uzkodu ar zaļajiem salātiem un maizīti.