ĶIRBJU PASTA AR TĪTARA GABALIŅIEM
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Satur mājputnu gaļu, Mājputnu gaļa, Makaroni

ĶIRBJU PASTA AR TĪTARA GABALIŅIEM

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • sāls, melnie pipari
  • 400 g
    muskata ķirbja
  • 500 g
    pastas (ideālā gadījumā tagliatelle)
  • 250 g
    ķirbju biezeņa (ko iegūst no minētā ķirbja)
  • 70 g
    sausa baltvīna
  • 50 g
    ūdens
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
  • 1
    mazs smalki sakapāts sīpols
  • 1
    daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • ½ tējkarote rīvēta muskatrieksta
  • 0.1
    tējkarotes čili pārslu
  • 100 g
    mīkstā kazas siera
  • sakapāti pētersīļi
  • 5
    tītara filejas medaljoni, sagriezti kumosa lieluma gabaliņos
 

Pamācība

Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, kas Latvijā diemžēl nav tik viegli dabūjams. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, ķirbi sagriež uz pusēm, izņem sēklas un liek krāsnī ar visu mizu. Cep vismaz 30 minūtes, līdz, ar dakšiņu pārbaudot, ķirbis ir viscaur mīksts. Ķirbi nedaudz atdzesē, noņem mizu un sablendē.

Katlā uz vidējas uguns uzsilda olīveļļu, tad pievi

eno sīpolus, ķiplokus un sautē ~ 7 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot. Pievieno muskatriekstu un čili pārslas, pārlej ar baltvīnu un ļauj vēl 2 minūtes pasautēties.

Pievieno ķirbju biezeni un ūdeni, kā arī tītara filejas gabaliņus. Vāra līdz pirmajam burbulim un tad vēl 5 minūtes, līdz gaļa pilnībā gatava.

Ņem nost no uguns un iemaisa kazas sieru, līdz tas ir izkusis. Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.

Tikmēr otrā katliņā uzvāra pastu. Kad pasta gatava, to iemaisa ķirbju masā, klāt pievieno svaigi kapātus pētersīļus.