Ķirbju un gaileņu sautējums
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur medu, Satur sēnes, Pamatēdiens

Ķirbju un gaileņu sautējums

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Ļoti rudenīga recepte, tās pamatā rudens izteiktākās garšas – ķirbis un sēnes, papildinot tās ar ingvera asumu un rozmarīna svaigumu, izdodas sildošs, bet ne parāk trekns veģetārs sacepums

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    ķirbis
  • 300 g
    kālis
  • Sauja kaltētu vai svaigu dzērveņu
  • ½ tējkarote sakapāta ingvera
  • 4
    Rozmarīna zariņi
  • Sāls pēc garšas
  • 2.5
    ēdamkarotes olīveļļa
  • 1
    ēdamkarote medus
  • 400 g
    gailenes
 

Pamācība

Ķirbi nomazgā, atdala no mizas un sagriež nelielos kubiciņos

Arī kāli nomazgā un sagriež nedaudz mazākos kubiciņos

Abus dārzeņus liek karstumizturīgā traukā ar augstām malām, pāri berot dzērvenes, sakapātu ingveru un kārtojot rozmarīnu. Pārlej ar ēdamkaroti medus un 2 ēdamkarotēm eļļas. Liek cepties 200 grād sakarsētā krāsnī apmēram 30 minūtes

Tikmēr gailenes attīra un apcep atlikušajā eļļas daudzumā uz pannas, pēc garšas pievieno sāli

Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz karstu. Pēc vēlmes var pievienot arī sarīvētu parmezāna sieru