Ķiršu un plūmju plātsmaize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Piena produkti, Augļi, Ogas, Bez olām, Vidējs, Lēni, Satur pienu, Satur citrusaugļus

Ķiršu un plūmju plātsmaize

20 gabali
Lēni
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Rauga mīklai:
  • 370 g
    jeb 1/2 krūze miltu (krūzes tilpums 250 ml) un vēl nedaudz miltu pārkaisīšanai
  • 250 ml
    kefīra
  • 150 g
    sviesta
  • 25 g
    svaiga rauga
  • 4 ēd.k
    cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 5
    kardamona pākstis vai 1 tējkarote malta kardamona
  • Drumstalām:
  • 200 g
    sviesta
  • 200 g
    cukura
  • 200 g
    miltu
  • 1
    citrona miziņa
  • 1
    paciņa vanilīna cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g
    skābo ķiršu
  • 500 g
    plūmju
  • 1
    krūze cukura pārkaisīšanai
  • Rotāšanai:
  • Hercogs trafarets
  • cukura dekori
  • kakao un kanēlis pēc izvēles
 

Pamācība

Ķiršiem izņem kauliņus (ērti to darīt ar spraužamadatas otru galu), pārkaisa ar 4-5 ēdamkarotēm cukura, apmaisa un atstāj atsuloties.

Raugam pievieno pa ēdamkarotei cukura, miltu un silta ūdens. Visu samaisa, līdz iegūta biezam krējumam līdzīga konsistence. Ļauj siltā vietā uzrūgt ~ 15 minūtes. Kardamonu izloba no pākstīm un smalki saberž. Palielā bļodā ber miltus, cukuru, sāli, kardamonu, pievieno kausētu sviestu un tik siltu kefīru, lai būtu patīkami rokām. Kad ierauga masas apjoms ir dubultojies, arī to pievieno bļodas saturam. Visu mīca, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām. Pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli, novieto siltumā un ļauj uzrūgt (~ 1 stundu). Gatavo drumstalas. Aukstu sviestu uz rupjās rīves sarīvē, pieber cukuru, vanilīna cukuru un miltus, pievieno sarīvētu citrona miziņu. Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas. Plūmes nomazgā un sagriež šķēlītēs. Uzrūgušo mīklu liek ar cepamo papīru izklātā plātī, pārkaisa ar miltiem, izrullē vai izlīdzina ar rokām, veidojot pie malām mazu valnīti.

Ķiršiem nospiež lieko sulu.

Pusi no mīklas pārliek ar ķiršiem, otru pusi – ar plūmju šķēlītēm.

Ogas pārkaisa ar atlikušo cukuru un drumstalām.

Plūmju pusei drumstalas pārkaisa ar kanēli.

Liek cepties līdz 180 oC uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep no 45 minūtēm līdz 1 stundai.

Atdzisušu griež gabaliņos. Var rotāt ar cukura dekoriem, izmantojot Hercogs trafaretus. Pasniedz ar kafiju, tēju vai aukstu pienu.