Krāsainie kartupeļu un burkānu plāceņi
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, ātri, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur olas, Uzkodas

Krāsainie kartupeļu un burkānu plāceņi

4 porcijas
Ātri
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Burkānu un biezpiena plāceņiem:
  • 600 g
    biezpiena (9%)
  • 2
    lieli vai 4 mazi burkāni
  • 1
    tējkarotes ķimeņu
  • šķipsniņa kurkumas
  • 2
    ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1
    ola
  • eļļa cepšanai
  • Kartupeļu un brinzas plāceņiem:
  • 0.5 kg
    kartupeļu
  • 100 g
    sviesta
  • 300 g
    brinzas
  • 2
    olas
  • malti melnie pipari
  • svaigi zaļumi – dilles, pētersīļi
  • rīvmaize panēšanai
  • olīveļļa cepšanai
 

Pamācība

Burkānu plāceņi:

1. Burkānus notīra, noskalo un sarīvē skaidiņās.

2. Biezpienu liek bļodā, pievieno olu, burkānus.

3. Tad pievieno cukuru, sāli, ķimenes un kurkumu.

4. Visu samaisa viendabīgā masā un ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus.

5. Pannā uzkarsē eļļu un cep plāceņus no abām pusēm zeltainus.

6. Pasniedz karstus, ar medu vai ievārījumu un skābo krējumu.

Kartupeļu plāceņi:

1. Kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzesē un notīra. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.

2. Kartupeļiem pievieno olas, pieber šķipsniņu piparu.