Krāsainie kuskusa un apelsīnu salāti
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Salāti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Satur medu

Krāsainie kuskusa un apelsīnu salāti

6 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 250 ml
    ābolu sulas
  • 175 g
    kuskusa
  • 1
    neliela sarkanā paprika
  • nedaudz svaigu pētersīļu
  • 25 g
    rozīņu
  • 1
    liels apelsīns
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 25 g
    smalcinātu lazdu riekstu
  • Mērcei:
  • 1
    apelsīna sula
  • 1
    citrona sula
  • 2 ēd.k
    Extra virgin olīveļļas vai kādas riekstu eļļas
  • 1 tējk
    medus
 

Pamācība

Kuskusu ieber bļodā. Rozīnes noskalo un pieber bļodā pie kuskusa.

Katliņā uzkarsē sulu. Kad sula ir vārīšanās temperatūrā, to pārlej kuskusam un uzliek virsū šķīvīti. Patur ~ 10 minūtes.

Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.

Sīpolu notīra un smalki sakapā.

Apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež mazos gabaliņos.

Pētersīļus noskalo, nosusina un smalki sakapā.

Lielā bļodā ieber uzbriedināto kuskusu. Ja tas ir salipis, graudiņus var viegli atdalīt, tos irdinot ar dakšu. Pievieno pārējās sastāvdaļas.

Pagatavo mērci. Apelsīnam un citronam izspiež sulu. Pievieno medu un eļļu.

Visu samaisa viendabīgā mērcē un pārlej salātiem. Viegli samaisa un pasniedz!

Variācijas par tēmu:

Šie salāti ir lielisks saldais ēdiens – pievienojiet vairāk rozīņu, riekstu un medus, bet dārzeņus atstājiet pamatēdienam.

Iesakām pamēģināt vēl šādu variāciju: kuskusam pievienojiet tunci savā sulā, 1 šķēlītēs sagrieztu avokado un sakapātu sarkano sīpolu. Šai variācijai ābolu sulas vietā kuskusa uzbriedināšanai gan labāk lietot verdošu ūdeni.