Krāsnī cepta bute ar sēnēm un puraviem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Satur sēnes, Zivis, Pamatēdiens

Krāsnī cepta bute ar sēnēm un puraviem

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    izfilētas butes
  • 1
    citrona
  • 300 g
    svaigu sēņu
  • 1
    vidēja lieluma puravs
  • 1
    buntīte pētersīļu
  • 50 g
    baltmaizes rīvmaizes
  • 1
    ēdamkarote sviesta
  • 2
    ēdamkarotes eļļas marinādei un vēl nedaudz cepšanai un formas ieziešanai
  • karstumizturīga veidne cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari
 

Pamācība

1. Sēnes nomazgā, attīra no meža gružiem un nokasa kātiņus. Uzkarsē pannu un sacep sēnes, līdz ir iztvaikojis liekais šķidrums. Saceptajām sēnēm pievieno šķipsniņu sāls un piparus.

2. Puravu notīra, iegriežot gareniski kāta daļā un atdalot lapas. Noskalo smiltis. Kāta balto daļu sagriež ripiņās. Lapas pārgriež uz pusēm.

3. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.

4. Zaļumus noskalo un sasmalcina.

5. Butes liek bļodā, pārlej ar citrona sulu un 2 ēdamkarotēm eļļas. Uzkaisa sāli, piparus un samaisa. Atstāj marinēties uz 20 minūtēm.

6. Cepamo veidni ietauko ar eļļu. Veidnē klāj puravu lapas. Uz puravu lapām liek pusi no sēnēm.

7. Bagātīgi pārkaisa ar pusi no zaļumiem.

8. Virsū klāj zivs filejas, tām pāri – otru pusi sēņu un zaļumu.

9. Visu pārkaisa ar rīvmaizi un izrotā ar pāris sviesta piciņām.

10. Cep līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un glāzi auksta kefīra.