Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar ķiršu tomātiņu un pētersīļu salātiem un sezama mērcīti
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur graudaugus, Satur citrusaugļus, Uzkodas

Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar ķiršu tomātiņu un pētersīļu salātiem un sezama mērcīti

2 personām
Vidēji
Vienkārši

 

Saldie kartupeļi paši par sevi ir ārkārtīgi garšīgi un patiešām saldi. Krāsnī cepot, to saldums tiek īpaši izcelts. Šī recepte ir adaptēta no Minimalist Baker Danas receptes. Kraukšķīgumam viņa pievienoja grauzdētus turku zirņus un mērcīti gatavoja no humusa. Bet galvenā doma – saldais, siltais kartupelis tiek pasniegts ar kontrastējoši svaigu un skābu mērcīti un supersvaigi aromātiskiem salātiem. 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    saldie kartupeļi
  • 100 g
    sarkano ķiršu tomātiņu
  • 100 g
    dzelteno ķiršu tomātiņu
  • 1
    bunte pētersīļu
  • 1
    citrons
  • šķipsniņa sāls
  • nedaudz olīveļļas
  • 100 g
    sezama sēklu
 

Pamācība

1. Krāsni uzkarsē līdz 180 ˚C temperatūrai. Kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm un liek cepties ar visu mizu uz 30–40 minūtēm, līdz kartupeļi zeltaini brūni.

2. Dažādu krāsu ķiršu tomātiņus sagriež 4 daļās. Pētersīļus smalki sakapā. Pievieno sāli, olīveļļu, pierīvē miziņu un piespiež sulu no puscitrona.

3. Sezama sēklas blenderī samaļ līdz pastas konsistencei, pievieno nedaudz ūdens, lai iegūtu mērces konsistenci, pievieno nedaudz citronu sulas un lielu šķipsnu sāls (var arī pievienot ķiploku un vēl olīveļļu).

4. Kartupeļu pusītēs ar dakšiņu iespiež bedrītes, kurās ielej sezama mērcīti, pa virsu saliek salātus.