Kraukšķīgās liellopu gaļas strēmelītes ar kokosriekstu rīsiem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur graudaugus, Satur gaļu, Satur soju, Satur citrusaugļus, Satur medu, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Kraukšķīgās liellopu gaļas strēmelītes ar kokosriekstu rīsiem

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    liellopu gaļas (var aizstāt ar cūkgaļu vai vistas gaļu)
  • 3
    ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 0.5
    tējkarotes sāls
  • augu eļļa cepšana
  • 1
    burkāns
  • 1
    sīpols
  • 2
    daiviņas ķiploka
  • ½ sarkanā čili pipara
  • 1
    un ½ ēdamkarote cukura vai medus
  • 4
    ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 4
    ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 4
    tējkarotes sojas mērces
  • ½ apelsīna sula un miziņa
  • Kokosriekstu rīsiem
  • 1
    glāze basmati rīsu
  • 1
    glāze kokosriekstu piena
  • 1
    glāze ūdens
  • 2
    ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu (pēc izvēles)
  • sāls pēc garšas
 

Pamācība

7. No ½ apelsīna uz vidējās rīves norīvē miziņu.

8. Sulu piespiež mērcei.

9. Gaļu sagriež plānās strēmelītēs.

10. Strēmelītes kārtīgi apvārta kar tupeļu cietē, kas sajaukta kopā ar sāli.

11. Dziļā pannā kārtīgi uzkarsē eļļu. Gaļu pa vienam gabaliņam liek eļļā tā, lai gabaliņi nesaskartos kopā.

12. Cep ~ 5 minūtes, kamēr gaļa ir brūna un kraukšķīga.

minimālai un atstāj sutināties vēl 10 minūtes.

3. Burkānu notīra un sarīvē.

4. Sīpolu, ķiplokus un čili piparu smalki sakapā.

5. Eļļā apcep visus dārzeņus.

6. Pievieno sojas mērci, rīsu etiķi, cukuru vai medu un čili mērci. Samaisa.

14. Gaļu pievieno dārzeņiem mērcē un visu kārtīgi sacilā kopā, lai katrs gabaliņš gaļas apvārtās gardajā austrumu mērcē.

15. Apkaisa ar apelsīnu miziņām.

16. Pasniedz galdā nekavējoties, jo gaļa pastāvot zaudē savu kraukšķīgumu.

1. Vispirms sagatavo rīsus. Tos aplej ar kokosriekstu pienu un ūdeni un 15 minūtes ļauj uzbriest.

2. Tad katliņu ar rīsiem liek uz uguns, pievieno sāli un kokosriekstu skaidiņas un vāra – vispirms uz lielas liesmas ~ 5 minūtes, kamēr šķidrums novārījies, tad liesmu samazina līdz

13. Tad izņem no pannas un liek uz salvetes nosusināt lieko eļļu.