Kukurūzas putraimu sacepums ar sēņu mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur sēnes, Pamatēdiens

Kukurūzas putraimu sacepums ar sēņu mērci

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    glāze kukurūzas putraimu
  • 4
    glāzes ūdens
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas vai 20 g sviesta
  • 50 g
    cietā siera
  • svaigi malti melnie pipari, sāls
  • Sēņu mērcei
  • portobello sēnes
  • 1
    burkāns
  • 1
    paprika
  • 1
    sīpols
  • 200 ml
    saldā krējuma
  • sierāboliņš
  • salvija
  • sāls, pipari
  • 50 g
    cietā siera
  • vaigi" data-id="4912">svaigi lociņi vai citi zaļumi
 

Pamācība

1. Katliņā uzvāra ūdeni un, pakāpeniski maisot, pievieno kukurūzas putraimus.

2. Vāra 30–40 minūtes uz mazas liesmas, līdz putraimi uzbrieduši un putrai ir bieza mannā putras konsistence.

3. Pievieno olīveļļu vai sviestu un rīvētu cieto sieru.

4. Putru lej formā un atstāj, lai atdziest un sastingst.

5. Tikmēr sagriež sēnes, burkānu, papriku un sīpolu.

6. Pannā uzkarsē olīveļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie kļūst mīkstāki, tad pievieno sēnes, burkānus, papriku un garšvielas. Beigās pievieno piparus un sāli pēc garšas.

7. Kad putra atdzisusi, to izņem no formas, sagriež gabaliņos un ātri apcep uz pannas, līdz tā ir silta.

8. Kārto uz šķīvja, pārlej ar sēņu mērci un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un zaļumiem.