Kukurūzas un griķu plakanmaize
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Olas, Vienkārši, Vidēji, Satur graudaugus, Satur olas, Uzkodas

Kukurūzas un griķu plakanmaize

1 gabali
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    ola
  • 3
    ēdamkarotes eļļas
  • 1.5
    ēdamkarotes cukura
  • 1.5
    krūzes karsta ūdens
  • 1
    krūze (300 ml) kukurūzas miltu
  • 0.5
    krūzes griķu miltu
  • 1.5
    tējkarotes cepamā pulvera
  • 0.5
    tējkarotes sāls
 

Pamācība

1. Olu sakuļ ar cukuru un eļļu.

2. Kulšanas laikā pievieno karstu ūdeni.

3. Pieliek sāli un kukurūzas miltus.

4. Pievieno griķu miltus. Ja jums nav pieejami griķu milti, tad izmantojiet griķu putraimus, iepriekš aplietus ar verdošu ūdeni. Kad griķi ir aplieti, pārsedziet tos un paturiet 15 minūtes.

Tad griķu putraimus sablenderējiet un izmantojiet miltu vietā.

5. Samaisa visas sastāvdaļas kopā.

6. Pievieno cepamo pulveri. Mīkla ir ķepīga un vijīga.

7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido apaļas formas maizi un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, pārbaudot maizes gatavību ar kociņu: ja, iedurot maizē, mīkla pie kociņa nepielīp, maize ir gatava.

8. Pasniedz atdzesētu.

Variācijas par tēmu:

Mīklu var bagātināt, pievienojot riekstus, rozīnes, linsēklas vai citas sēkliņas pēc izvēles, kā arī citas sastāvdaļas, kas nesatur glutēnu.