Kukurūzas vālītes
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Grila ēdieni, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur gaļu, Cūkgaļa, Uzkodas

Kukurūzas vālītes

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Ne visi Latvijā ir iepazinuši šo burvīgo dārzeni, jo pie mums to pamatā audzē lopbarībai. Vidusāzijas zemēs un Dienvidamerikā tas ir viens no lētākajiem viediem, kā paēst, un jāteic – gardi. Visvienkāršākais un plašāk izplatītais pagatavošanas veids ir vālītes novārīt sālsūdenī, tad ierīvēt ar sviestu un apkaisīt ar sāli.\nTā kā šoreiz gatavojam brīvdienu pusdienām, tad piedāvājam mazliet “advancētāku” kukurūzas vālīšu variantu – ar bekonu un ar Parmas sieru.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4
    kukurūzas vālītes
  • variantam ar bekonu: 12 šķēlītes bekona
  • variantam ar sieru: 100 g cietā siera, 2 ēdamkarotes majonēzes, ½ tējkarotes čili pulvera
 

Pamācība

Vālītes nomizo. Lai tās pasniedzot izskatītos dekoratīvāk, iesakām jau pirms vārīšanas sadalīt katru divos vai trijos gabalos.

Kukurūzas sālsūdenī novāra mīkstas.

Variantam ar bekonu: novārīto kukurūzu nedaudz atdzesē, lai var paņemt rokās, katru ietin bekona šķēlītē, ko nostiprina ar zobu bakstāmo kociņu, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, vēlams – grila režīmā. Cep ~ 10 minūtes.

4. Variantam ar sieru: novārīto kukurūzu nedaudz atdzesē, tad to ieziež ar majonēzi, kārtīgi apvārta sierā, izkārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~ 10 minūtes.

Piezīme: oriģinālreceptē, kas nākusi no Meksikas, vālītes iepriekš sālsūdenī nenovāra, bet grilē vai cep cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Tā kā mums bija svarīgi, lai pusdienas varam sagatavot operatīvi, tad izvēlējāmies vālītes iepriekš novārīt, lai daļa darba jau ir padarīta pirms ciemiņu ierašanās.