Laša steiks ar vītinātu gaļu un salvijas lapām, pasniegts ar cūku pupām puravos
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur cūkgaļu, Satur gaļu, Cūkgaļa, Zivis, Pamatēdiens

Laša steiks ar vītinātu gaļu un salvijas lapām, pasniegts ar cūku pupām puravos

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Laša steikam:
  • 4
    laša steika gabali
  • 8
    plānas vītinātā šķiņķa šķēles (~ 100 g)
  • 4
    salvijas lapas
  • 12
    ķiršu tomātiņi
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • Cūku pupām:
  • 500 g
    cūku pupu
  • 1
    neliels puravs
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
 

Pamācība

Laša steiks

1. Zivs gabaliņus noskalo un nosusina papīra dvielī. Uz katra gabala uzliek pa salvijas lapiņai un visu aptin ar 1 vitinātā šķiņķa šķēli.

2. Šķiņķa maliņas aizsprauž ar koka irbulīti. Zivij uzkaisa sāli un piparus.

3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep zivi no visām pusēm viegli brūnu.

4. Karstumizturīgā veidnē liek zivs gabalus, pievieno tomātus un cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes. (To var darīt arī uz pannas, uzliekot pannai vāku.)

Cūku pupas:

5. Cūku pupas ar visām pākstīm novāra. Kad pupas ir gatavas, tās nokāš, atdzesē un izloba no pākstīm.

6. Puravam noņem ārējās lapas un rūpīgi noskalo smiltis. Sagriež plānās ripiņās.

7. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

8. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties cūku pupas, pievienojot arī puravu un ķiplokus. Maisot cep 3- 4 minūtes. Cepšanas laikā uzkaisa šķipsniņu sāls.

Variācijas par tēmu:

Lai pagatavotu gardu maltīti, nepārcepiet zivi. Pievienojot garšvielas, tās jāliek ar mēru, lai nenomāktu zivs dabīgo garšu.

Ja nav pieejamas cūku pupas, aizstājiet tās ar zaļajām pākšu vai sviesta pupiņām.

Der zināt:

Šādi var gatavot jebkura veida zivi.

Pievienotais bekons un salvijas lapa zivij piešķir nelielu kūpinājuma garšu un smaržu, bet nenomāc zivs garšu.