Laša tartars ar zemenēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Ogas, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Zivis, Uzkodas

Laša tartars ar zemenēm

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Zemenes burvīgi iederas arī sāļajos ēdienos. Līdzīgi kā augļi, zemeņu svaigums un saldums labi papildina zivs un gaļas umami garšas notis. Šo noteikti iesaku izmēģināt zemeņu sezonā, kad tās ir visaromātiskākās un sulīgākās.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    laša filejas bez asakām
  • 1
    neliels gurķis
  • 1
    liels avokado
  • 150 g
    zemeņu
  • 1
    laims
  • buntīte diļļu
  • svaigas piparmētras
  • ķiploku sāls
  • citronpipari
 

Pamācība

Lasim noņem ādu, iztīra no asakām. Visu smalki sakapā pavisam nelielos kubiņos un liek bļodā.

Avokado sasmalcina līdzīga lieluma gabaliņos, tas noderēs, lai veidotu ķepīgu masu un saturētu kopā lasi.

Zemenes attīra un sakapā tāpat kā lasi. Arī gurķi sagriež tādā pašā veidā, neizmantojot mīkstuma daļu.

Visu sajauc viendabīgā masā, pievieno piparus, ķiploku sāli un laima sulu. Pēc garšas pievieno dilles vai piparmētras.

Pasniedz nekavējoties ar grilētu maizīti.