Lasis ar pastu spinātu mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur citrusaugļus, Zivis, Makaroni

Lasis ar pastu spinātu mērcē

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    laša filejas (~ 150 g katram ēdājam)
  • 250 g
    saldā krējuma
  • sviests cepšanai (~ 30 g)
  • 400 g
    pastas vai spageti
  • 200 g
    svaigu spinātu
  • 1
    citrons
  • 1
    laims
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 2
    banāni
  • Dekorēšanai :
  • 10
    fizāļu augļu
  • 1
    buntīte smalko lociņu
 

Pamācība

1. Laša fileju sagriež porciju gabalos, apslaka ar citronu un laima sulu un atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.

2. Katliņā uzvāra ūdeni un liek vārīties pastu, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

3. Spinātus noblanšē, tos aplejot ar verdošu ūdeni, 1 minūti paturot un tad ūdeni nolejot.

4. Blanšētos spinātus liek uz pannas un apcep sviestā. Pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Masu sablendē viendabīgā mērcē.

5. Gatavo pastu sajauc ar spinātu mērci.

6. Uz pannas izkausē sviestu, un tajā no abām pusēm ātri apcep lasi. Gatavu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

7. Banānu sagriež šķēlītēs.

8. Uz šķīvja kārto zaļo pastu, gabaliņu laša filejas, banānu šķēlītes, vienam ēdājam rēķinot apmēram 1 banāna. Visu dekorē ar 2–3 fizāļu augļiem un pāris kātiņiem zaļo smalko lociņu.