Lasis biešu marinadē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Lasis biešu marinadē

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo WilmaLinda, žurnāla “Pie Galda!” redaktore\n\nPavisam vienkārši un ātri pagatavojams lasis būs burvīgas, ātras un izsmalcinātas vakariņas dienām, kad negribas ilgi rosīties pa virtuvi. No bietēm lasis aizgūs skaistu krāsu, no ķiploka – nedaudz asuma. Ja garšo izteiktas garšas un asāki ēdieni, noteikti iesaku cepšanas procesā pievienot ingvera šķēlītes un čili.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3
    daiviņas ķiploku
  • saišķītis diļļu
  • 1
    citrons
  • 1
    čili pāksts
  • šķipsniņa sāls
  • 600 g
    laša filejas
  • 3
    vidēji lielas vārītas bietes
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
 

Pamācība

Lasim noņem ādu, un to mazliet iesāla. Smalki sakapā dilles, bietes notīra no liekajām mizām, ja nepieciešams, un sagriež pabiezās šķēlēs. Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.

Biešu šķēlītes kārto karstumizturīgā traukā, apslaka ar eļļu, pārber ar dillēm, ķiplokiem un sāli.

Pāri bietēm liek laša gabalus, ko vēlreiz pārber ar dillēm un nosedz ar biešu ripiņām. Visu pārslaka ar sulu no ½ citrona. Pāri liek slogu un atstāj iemarinēties vismaz 30 minūtes. Kad lasis iemarinējies, to liek cepties līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.

Piezīme: lasi nedrīkst pārcept, citādi tas būs sauss. Tam jābūt patīkami maigā un mitrā konsistencē.