Latvisks cūķis ar kartupeļu un biezpiena stuķi un pašmāju ābolu mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur riekstus, Satur cūkgaļu, Satur medu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Latvisks cūķis ar kartupeļu un biezpiena stuķi un pašmāju ābolu mērci

6 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Gaļai
  • 1 kg
    cūkas gaļas (cepeša gabals ar ādiņu, pavēdere vai ribiņas)
  • 4
    burkāni
  • 1
    sīpols
  • 3
    skābeni āboli
  • 3
    rozmarīna zariņi
  • 2
    ēdamkarotes sulas sīrupa (piemēram, cidoniju)
  • 2
    ēdamkarotes medus
  • 3
    ēdamkarotes ābolu etiķa
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa gaļas apcepšanai
  • lauru lapas un smaržīgie pipari pēc izvēles
  • Stuķim
  • 1.5 kg
    kartupeļu
  • 250 g
    biezpiena
  • 150 ml
    piena
  • 50 g
    sviesta
  • 1
    sīpols
  • 150 g
    cauraugušas gaļas (pēc izvēles – svaigas vai kūpinātas)
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • sāls
  • Ābolu mērcei
  • 6
    skābeni āboli
  • 2
    krustnagliņas
  • 2
    ēdamkarotes brūnā cukura
  • 5
    cm ingvera saknes gabala
  • sautējamā pīle gaļas gatavošanai vai katls ar biezu dibenu
 

Pamācība

1. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem. Pannā sakarsē nedaudz eļļas, un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Tad gaļu liek sautējamā pīlē. Sīpolu un burkānus notīra, āboliem izņem serdes. Visu sagriež palielos gabalos un pievieno gaļai. Katlā liek rozmarīna zariņus un pielej ~ 200 ml verdoša ūdens. Uzliek vāku un gatavo, līdz gaļa ir mīksta. Ik pa laikam noņem vāku un paskatās, vai ūdens nav izvārījies. Nepieciešamības gadījumā to pielej klāt.

2. Sulas sīrupu samaisa ar etiķi un medu, ~ 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pārlej pāri gaļai.