Līdakas fileja ar muskatriekstu, pasniegta ar tvaicētiem dārzeņiem un muskatrieksta mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Līdakas fileja ar muskatriekstu, pasniegta ar tvaicētiem dārzeņiem un muskatrieksta mērci

1 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • baltās zivs fileja – menca, zandarts, līdaka
  • 1
    citrons
  • 1
    muskatrieksts
  • 6
    zariņi timiāna
  • 0.5 kg
    kartupeļu
  • 1
    oranžā paprika
  • 1
    dzeltenā paprika
  • 1
    neliels cukīni
  • 100 g
    ķiršu tomātiņu
  • 100 g
    saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 1
    buntīte zaļo lociņu
  • kulinārijas diegs vai koka irbulīši zivs sastiprināšanai (pēc izvēles)
  • Pasniegšanai
  • romiešu salātu lapas
  • Mērcei
  • 30 g
    sviesta
  • 2
    ēdamkarotes miltu
  • 200 ml
    piena
  • 2
    ēdamkarotes smalki sakapātu svaigu pētersīļu
  • muskatrieksts
  • sāls, malti baltie pipari
 

Pamācība

6. Klāt var pagatavot mērci: katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, izmaisa un nedaudz apbrūnina. Tad lēnā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Pēc garšas pievieno sāli, šķipsniņu muskatrieksta un sauju sakapātu svaigu pētersīļu. Ja mērce sanākusi bieza, pievieno vēl pienu.

7. Uz porciju šķīvja liek romiešu salātlapu, uz tās izkārto zivs rullīti, pirms tam atsienot diegu vai izņemot koka irbulīti. Klāt servē tvaicētos dārzeņus un nedaudz mērces.

1. Zivs fileju sadala porciju gabalos, liek bļodā. Uzkaisa nedaudz muskatriekstu un pārslaka ar citronu sulu. Atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm.

2. Tikmēr sagatavo dārzeņus: papriku un cukīni noskalo un sagriež nelielos gabaliņos, zaļajiem lociņiem nogriež baltās daļas un tās pārgriež uz pusēm. Saulē kaltētos tomātos sagriež paprāvos gabalos. Kartupeļus nomizo un sagriež aptuveni tāda paša izmēra gabaliņos kā pārējos dārzeņus.

3. Visus sagatavotos dārzeņus liek aukstā katlā, pievieno 50 ml auksta ūdens. (?)

4. Zivs filejas gabaliņiem katram uzliek virsū 1–2 timiāna zariņus, un satin rullīšos. Rullīšus var nostiprināt ar diegu vai koka irbulīti.

5. Katlam ar dārzeņiem virsū liek katlu sistēmas sietu, un tajā saliek zivs rullīšus ar tinuma vietu uz leju. Katlu sistēmai liek virsū vāku, un ieslēdz plīti. Kad termokontroles sistēmas bultiņa ir zaļajā sektorā, samazina liesmu līdz minimumam un turpina gatavot ~ 20 minūtes, līdz zivs un dārzeņi ir izsautējušies.