Liellopu aknu pastēte ar kaltētām dzērvenēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Ogas, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur liellopu gaļu, Liellopu gaļa, Uzkodas

Liellopu aknu pastēte ar kaltētām dzērvenēm

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Recepti piedāvā un gatavo Daina Veismane un Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš\n\nMazliet neparastāks ierastās aknu pastētes rakurss. Kaņepju sviests un dzērvenes pastēti atmodina ziemīgi latviskās garšās.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    liellopu aknu
  • 1
    sīpols
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • 1
    zariņš rozmarīna
  • 100 g
    kaņepju sviesta
  • 200 g
    sviesta
  • 1
    sauja kaltētu dzērveņu
 

Pamācība

Sīpolu notīra un sagriež rupjās pusripiņās. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Sakarsētā pannā izkausē 20 g sviesta un apcep sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu.

Liellopu aknas noskalo un ar nazi uzmanīgi atdala no cīpslām. Sagriež nelielos vienāda izmēra gabaliņos. Aknas pievieno sīpoliem un ķiplokiem uz pannas. Cep ~ 5 minūtes.

Pievieno kaltētas dzērvenes un mazliet ūdens. Visu sautē vēl ~ 10 minūtes, lai aknas nepārkalst.

Sacepto masu mazliet atdzesē un sablendē. Ar putojamo slotiņu masā iecilā un ieputo kaņepju sviestu.

Gatavo pastēti pilda espreso krūzītēs, dekorē ar dzērvenēm, mandeļu skaidiņām un pasniedz ar nelieliem grauzdiņiem.