Liellopu fileja kivi marinādē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Grila ēdieni, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Lēni, Satur liellopu gaļu, Satur citrusaugļus, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Liellopu fileja kivi marinādē

1 porcijas
Lēni
Vienkārši

 

Dzintars gaļas marinādei pievieno kārtīgu devu kivi. Kāpēc? Kivi ar savu skābi saārda gaļas struktūru, un tā kļūst ļoti mīksta. Tas nav viņa izgudrojums. Šādu metodi piekopj ne viena vien tauta. Protams, pārsvarā tur, kur dabā aug kivi. Bet mums taču tie ir pieejami diezgan plaši – visos lielveikalos, tādēļ ir vērts pamēģināt. Liellopu fileja kusa uz mēles.\n\nDzintara knifiņi\nLai gaļa būtu vēl sulīgāka, to var pasniegt ar piciņu paštaisīta zaļumu sviesta. Sviestu uzliek gaļai, kad tā jau ir saservēta porcijās.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 900 g
    liellopu filejas
  • 2
    kivi
  • ½ citrona
  • 6
    tējkarotes zaļumu pesto
  • 2
    tējkarotes vegetas vai sāls
  • 0.5
    tējkarotes citronpiparu
  • Pesto mērcei:
  • dažādi pieejami zaļumi
  • olīveļļa tik daudz, lai būtu biezeņa konsistence
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
 

Pamācība

Sviestam jābūt istabas temperatūrā. Sviestu liek bļodā, pievieno garšaugus, sakapātos ķiplokus, sāli un piparus, un visu ar stampu samīca kopā.

Masu liek pārtikas plēvē vai, vēl labāk, sviestpapīrā, satin garenā desiņā un novietu ledusskapī sastingt. Ledusskapī tādu zaļumu sviestu var uzglabāt līdz pat 1 nedēļai.

Gaļu sagriež 3x 3 cm lielos gabalos un liek bļodā.

Gaļai piespiež sulu no ½ citrona, pievieno vegetu vai sāli.

Sagatavo zaļumu pesto: smalki sagriež visus zaļumus, pievieno eļļu un ar blenderi sablendē putriņā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. No iegūtā pesto 6 tējkarotes pievieno gaļai. Pārējo noglabā ledusskapī citai reizei.

Kivi pārgriež uz pusēm, izspiež ārā mīkstumu un pievieno gaļai.

Ar rokām gaļu kārtīgi samīca kopā, un liek aukstumā iemarinēties. Marinē vismaz 5 stundas.

Cep, cieši saspraužot uz iesmiem gaļas gabalus kopā. Cep no vienas puses, kamēr brūns, tad griež uz otru pusi un apcep līdz galam abus sānus. Mietus uz uguns īpaši negroza.

Kā pagatavot zaļumu sviestu?

Sastāvdaļas

200 g sviesta

¼ citrona

1 buntīte diļļu un pētersīļu

2 daiviņas ķiploku

sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā, zaļumus smalki sakapā.