Liellopu gaļas sautējums ar kanēli un datelēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Ogas, Vienkārši, Lēni, Satur riekstus, Satur liellopu gaļu, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Liellopu gaļas sautējums ar kanēli un datelēm

8 porcijas
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 6
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 4
    vidēji lieluma sīpoli
  • 4
    cm ingvera saknes gabaliņš
  • 2 kg
    liellopu gaļas šķiņķa
  • 4
    tējkarotes kumina
  • 2
    tējkarotes maltas saldās paprikas
  • 1
    tējkarote malta koriandra
  • 1
    kanēļa standziņa
  • 2
    ēdamkarotes tomātu pastas
  • 700 g
    saldo kartupeļu
  • 10
    dateles
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • Pasniegšanai:
  • 100 g
    blanšētu mandeļu
  • buntīte svaigas kinzas
 

Pamācība

1. Sīpolus notīra, noskalo un sagriež šķēlītēs.

2. Ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē.

3. Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~2-3 cm lielos gabalos.

4. Pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ingveru. Kad sīpoli kļuvuši zeltaini, tos pārliek lielākā katlā, kur tiks gatavots sautējums.

5. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep gaļu. Cepšanas laikā uzkaisa piparus.

6. Kad gaļa ir apcepta, to pārliek katlā. Pievieno papriku.

7. Pievieno tomātu pastu, koriandru un kumina sēklas.

8. Pievieno kanēļa standziņu.

9. Samaisa un pielej ūdeni.

10. Pannai uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas ~ 1,5 stundas.

11. Saldos kartupeļus notīra un noskalo.

12. Sagriež gabaliņos un pievieno sautējumam. Pieber pāris šķipsniņu sāls. Vāra ~ 20 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.

13. Pievieno dateles, samaisa un gatavo vēl 5 minūtes. Sautējumu pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.

14. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un patur 15 minūtes. Nolej ūdeni un noņem mandelēm miziņu.

15. Kinzu smalki sakapā.

16. Sautējumu pasniedz karstu, pārkaisītu ar mandelēm un zaļumiem.