Mājās gatavoti tortellini ar ķirbi karija mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Makaroni

Mājās gatavoti tortellini ar ķirbi karija mērcē

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Pastas mīklai
  • 2
    olas
  • 1
    tējkarote kurkumas
  • 1
    tējkarote sāls
  • 100 g
    kviešu miltu
  • 100 g
    pilngraudu kviešu miltu
  • Pildījumam
  • 600 g
    ķirbja
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 1
    sīpols
  • 1
    ēdamkarote sviesta
  • 250 g
    dārzeņu buljona
  • 1
    olas dzeltenums
  • 100 g
    cietā tipa siera
  • 1
    ēdamkarote rīvmaizes
  • Mērcei
  • 200 g
    saldā krējuma
  • 1
    tējkarote karija
  • 1
    tējkarote sāls
  • 1
    neliels burkāns
 

Pamācība

1. Sagatavo tortellinu mīklu: nelielā bļodiņā sakuļ olas kopā ar kurkumu un sāli. To ir ērti paveikt ar dakšu.

2. Sajauc kopā abu veidu miltus, ko pamazām iesijā olu masā. Samaisa vijīgu mīklu, un noliek malā, lai tā atpūšas.

3. Sagatavo pildījumu: ķirbim nomizo mizu un sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā. Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, un tajā apcep sīpolus un ķiplokus. Kad garšsaknes zeltainas, tām pievieno ķirbi un cep vēl ~ 5 minūtes.

4. Pannas saturam pievieno buljonu, un ~ 15–20 minūtes atstāj uz lēnas uguns vārīties, kamēr gandrīz viss buljons ir iztvaikojis.

5. Ķirbis būs mīksts, un to samīca viendabīgā masā ar dakšiņu. Vēl karstajā masā iemaisa olas dzeltenumu, sarīvētu sieru un rīvmaizi. Pildījumam ļauj nedaudz atdzist.

6. Veido tortellinus: galda virsmu nokaisa ar miltiem. Ņem mīklu un to kārtīgi izmīca, pievienojot tik daudz miltu, cik nepieciešams, lai tā neliptu pie rokām.

7. Kad iegūta vijīga mīkla, to izrullē taisnstūra formā 2 mm biezumā un sagriež vienādos 10 x 10 cm lielos kvadrātiņos

8. Uz katra mīklas kvadrātiņa liek nepilnu tējkaroti pildījuma.

9. Katru kvadrātiņu pārloka uz pusēm tā, lai veidotos trīsstūrveida pelmenītis. Maliņas kārtīgi aizlipina ciet un abus stūrīšus savieno kopā saspiežot. Tā veido visus tortellinus. Kopā sanāks ~ 50 gabalu.

10. Kad visi tortellini gatavi, tos liek katliņā ar verdošu ūdeni un vāra 5–6 minūtes.

11. Paralēli sagatavo mērci: katliņā uzkarsē 100 ml saldā krējuma un 100 ml ūdens. Pievieno sāli un kariju. Burkānu nomizo un ar to pašu mizojamo nazi sagriež plānās sloksnītēs. Pievieno saldajam krējumam un uz lēnas uguns vāra ~ 10 minūtes, kamēr burkāni ir mīksti. Otrus 100 ml saldā krējuma saputo stingrās putās un iemaisa karstajā mērcē.

12. Tortellinus pasniedz porciju šķīvjos, bagātīgi pārlietus ar mērci.