Mājās gatavots humuss
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur graudaugus, Satur citrusaugļus, Uzkodas

Mājās gatavots humuss

8 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    turku zirņu (nevārītu)
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 2
    lielas daiviņas ķiploka
  • 0.5
    tējkarotes sāls
  • ½ citrona sulas
  • melnās olīvas bez kauliņiem
 

Pamācība

1. Iepriekš izmērcētiem zirņiem nolej ūdeni un liek tos vārīties. Vāra, līdz zirņi ir mīksti. Kad zirņi gatavi, ūdeni, kurā tie vārījās, neizlej, bet atstāj. Zirņus sablenderē vai saspaida ar kartupeļu stampu viendabīgā masā.

2. Pievieno eļļu.

3. Pievieno citronu sulu.

4. Pievieno sāli, ķiplokus. Ja masa ir bieza, pievieno nedaudz eļļas vai ūdens, kurā vārījās zirņi.

5. Humusu sadala divās daļās. Smalki sagriež ~ 10 olīvas un pievieno vienai humusa porcijai. Otru pusi humusa pasniedz bez piedevām.

6. Samaisa un pasniedz siltu kopā ar kukurūzas un griķu maizi, rīsiem vai siltiem dārzeņiem.