Mājas hamburgers
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur riekstus, Satur olas, Satur liellopu gaļu, Satur mājputnu gaļu, Liellopu gaļa, Mājputnu gaļa, Zivis, Pamatēdiens

Mājas hamburgers

8 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 8
    hamburgera maizītes (katram ēdājam divas; var aizstāt ar rudzu rikām vai citas maizes šķēlēm)
  • 4
    tomāti
  • 4
    marinēti gurķīši
  • 2
    sīpoli (der gan dzeltenie, gan sarkanie)
  • 8
    salātu lapas
  • 4
    šķēles siera pēc izvēles
  • 4
    ēdamkarotes krējuma vai majonēzes
  • 4
    ēdamkarotes čili mērces (var aizstāt ar tomātu mērci)
  • šķipsniņa sāls, malti melnie pipari
  • 1
    variants:
  • 500 g
    maltas liellopa gaļas vai pikšas smalkmasas
  • 1
    ola
  • 1
    neliels dzeltenais sīpols,
  • 4
    daiviņas ķiploka, 
  • 3
    ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • eļļa cepšanai
  • 2
    variants:
  • 1
    bundžiņa mencu aknu
  • salātlapas
  • 3
    zariņi diļļu
 

Pamācība

1. variants:

1. Malto gaļu (vai zivi) liek bļodā, pievieno olu, šķipsniņu sāls, piparus, smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, rīvmaizi un visu samīca viendabīgā masā.

2. Ja gaļu vēlas pikantāku, var pievienot maltus čili piparus vai čili mērci.

3. Uzkarsē pannā eļļu. Ar mitrām rokām veido kotletes un tās “pieplacina” uz gaļas dēlīša.

4. Liek uz pannas un cep no abām pusēm brūnas. Cepšanas laikā kotletes “sarausies”, tāpēc veidojiet tās diametrā 1–2 cm lielākas, nekā ir jūsu maizītes.

5. Ja gatavo pikšas kotletes, tad masai pievieno rīvētu muskatriekstu un pirms cepšanas uz pannas kotletes panē rīvmaizē.

6. Kamēr kotletes cepas, sagatavo mērci: bļodiņā liek krējumu vai majonēzi, pievieno aso čili mērci un samaisa. Pagaršo. Mērcei ir jābūt pikantai. Ja nepieciešams, pievieno sāli un šķipsniņu cukura.

7. Salātus noskalo un nosusina. Tomātus noskalo, sagriež ripiņās. Marinētos gurķus sagriež šķēlītēs. Sīpolus notīra un sagriež ripiņās.

8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Maizītes pārgriež uz pusēm un liek uz cepamās pannas grauzdēties ~ 5 minūtes.

9. Sagatavo hamburgerus: uz katras pusītes uzsmērē mērci, virsū kārto salātlapu un kotleti.

10. Virsū uzliek gurķa šķēlītes, sīpolu ripiņas un tomātus. Visu pārlej ar vēl vienu karoti mērces.

11. Uzliek maizes micīti un nedaudz piespiež. Pēc izvēles katrā maizītē starp pildījuma kārtām liek siera šķēli.

2. variants:

1. Mencu aknas ar dakšu saspaida.

2. Gurķi noskalo, sagriež ripiņās. Dilles noskalo un smalki sagriež.

3. Maizītēm uzziež mērci, uzliek salātlapu un plānā kārtiņā uzliek mencu aknas. Virsū kārto gurķu ripiņas un uzkaisa dilles.

4. Uzliek maizes cepurīti.