Maltās gaļas sacepums ar kartupeļu cakām
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur cūkgaļu, Satur gaļu, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Maltās gaļas sacepums ar kartupeļu cakām

6 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 800 g
    maltas gaļas
  • 2
    sīpoli
  • 2
    seleriju kāti
  • 3
    ēdamkarotes kviešu miltu
  • 3
    ēdamkarotes Vusteršīras mērces
  • 300 g
    smalki sagrieztu burkānu + ½ iepakojuma mazo burkāniņu
  • 1
    paprika
  • Garšu fabrikas garšviela “Gaļas mērcēm”
  • sāls
  • eļļa cepšanai
  • Kartupeļu biezputrai
  • 1.5 kg
    kartupeļu
  • 25 g
    sviesta
  • 85 g
    rīvēta Čedaras siera
  • 250 ml
    piena
  • 2
    tējkarotes angļu sinepju
  • konditorejas maiss
  • karstumizturīga veidne cepšanai
 

Pamācība

1. Sīpolus nomizo un smalki sakapā, burkānus, papriku un selerijas kātus sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Mazos burkāniņus atstāj veselus.

2. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties vispirms sīpolus. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno pārējās saknes un cep ~ 10 minūtes. Saceptās saknes noņem no pannas.

3. Apcep gaļu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Cepšanas beigās gaļai pievieno ~ 2 ēdamkarotes garšvielu, Vusteršīras mērci un uzkaisa sāli.

4. Kad gaļa ir vienmērīgi apcepta, pievieno iepriekš saceptās saknes un visu sacilā kopā. Pielej ~ 150 ml ūdens un pavāra vēl 5 minūtes. Miltus samaisa ar aukstu ūdeni un maisot pievieno gaļai un dārzeņiem.

5. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie ir mīksti un nokāsti, pagatavo biezputru: kartupeļus samīca viendabīgā masā, lai nav kunkuļu. Tad pievieno sviestu, uzkarsētu pienu, sinepes un sieru un sakuļ gaisīgā biezputrā.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek malto gaļu ar dārzeņiem.

7. Kartupeļu biezputru liek konditorejas maisā, un ar lielāko uzgali izspiež nelielus vilnīšus.

8. Liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, līdz biezputra ir palikusi zeltaini brūna. Pasniedz galdā nekavējoties.