Marokāņu gaļas sautējums ar burkāniem un ķirbi
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Ogas, Vienkārši, Lēni, Satur graudaugus, Satur jēra gaļu, Jēra gaļa, Pamatēdiens

Marokāņu gaļas sautējums ar burkāniem un ķirbi

6 porcijas
Lēni
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    kuskusa
  • 2
    ēdamkarotes rozīņu
  • sāls, malti melnie pipari
  • pētersīļu zaļumi pasniegšanai
  • eļļa apcepšanai
  • 600 g
    jēra gaļas (var aizvietot ar cūkgaļu)
  • 70 g
    turku zirņu (var izmantot konservētus)
  • 2
    sīpoli
  • 1
    šķipsniņa safrāna (pēc izvēles)
  • 0.5
    tējkarotes kaltēta ingvera
  • 0.5
    tējkarotes ķimeņu
  • 500 g
    burkānu
  • 500 g
    cepamā ķirbja
 

Pamācība

1. Gaļu sagriež kubiņos.

2. Sīpolus nomizo un sakapā.

3. Pannā sakarsē eļļu un apcep gaļu.

4. Kad gaļa zeltaina, pievieno sīpolus un vēl visu nedaudz pacep.

5. Pievieno ingveru, safrānu, ķimenes, sāli, piparus un pārlej ar 1,5 l ūdens. Uz lēnas uguns gatavo ~ 1 stundu, līdz gaļa ir gatava.

6. Burkānus un ķirbi nomizo, noskalo un sagriež lielos gabalos. Pievieno sautējumam

7. Pievieno rozīnes.

8. Pievieno zirņus un gatavo vēl ~ 30 minūtes.

9. Pagatavo kuskusu: bļodā ieber nepieciešamo kuskusa daudzumu un pārlej 1 : 1 ar verdošu ūdeni. Uzkaisa šķipsniņu sāls un pievieno ēdamkaroti eļļas. Samaisa un pārsedz ar šķīvi. Atstāj uz 10 minūtēm. Trauka vidū liek kuskusu, apkārt kārto sautējumu. Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

Der zināt:

Ķirbja vērtīgākā sastāvdaļa ir beta karotīns, kura pārziņā ir ogas oranžā krāsa. Ķirbis ir uzturvielām bagāts, tā sastāvā ir B6 vitamīns, mangāns, C vitamīns, varš, selēns, kalcijs, fosfors, kālijs, B1 vitamīns, dzelzs, cinks, kā arī B5 un B2 vitamīns.