Menca poļu gaumē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Satur citrusaugļus, Zivis, Pamatēdiens

Menca poļu gaumē

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    burkāns
  • 1
    puravs
  • 2
    kāti selerijas
  • ½ citrona
  • 90 ml
    baltvīna
  • 1
    lauru lapa
  • sāls, melnie pipari (saspiesti vai drupināti)
  • 2
    mencas filejas
  • Poļu mērcei:
  • 90 g
    sviesta
  • 2
    olas
  • buntīte svaigu pētersīļu
  • citronu sula
  • sāls
 

Pamācība

1. Notīra un noskalo burkānu, sagriež gabalos.

2. Noskalo puravu, sagriež ripiņās.

3. Noskalo un sagriež selerijas kātus.

4. Citrona daiviņas sagriež uz pusēm.

5. Pagatavo dārzeņu buljonu. Katlā liek gabaliņos sagrieztus burkānus, puravus, selerijas kātus, citronu, pielej baltvīnu, pārlej ar ūdeni tā, lai tas nosegtu saknes, pievieno garšvielas.

6. Buljonu vāra uz nelielas uguns 40 minūtes.

7. Mencas filejas sagriež porciju gabalos un izņem asakas.

8. Mencas gabalus liek karstā buljonā, virsū uzber sāli, izslēdz uguni un atstāj uz 15 minūtēm.

9. Pagatavo mērci. Olas novāra cietas, atdzesē, noloba un sarīvē vai saspiež ar dakšu.

10. Pētersīļus noskalo, nosusina un smalki sakapā.

11. Pannā izkausē sviestu, pievieno olas, pētersīļus, sāli un citronu sulu.

12. Mencas gabalus izņem no buljona un servē ar poļu mērci. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.