Mīdijas ar āboliem un kokosriekstu pienu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Vienkārši, ātri, Satur citrusaugļus, Satur jūras veltes, Gliemenes, Pamatēdiens

Mīdijas ar āboliem un kokosriekstu pienu

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Recepti piedāvā un gatavo Daiga Vismane un Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 kg
    mīdiju
  • 1
    liels ābols
  • 50 g
    sīpolu
  • 70 g
    paprikas
  • 30 g
    dažādu zaļumu
  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
  • 30 g
    brūnā cukura
  • 1
    daiviņa ķiploka
  • 1
    citrons
  • 200 ml
    baltvīna
  • 200 ml
    kokosriekstu piena
 

Pamācība

Ābolu un sīpolus sagriež smalkos kubiņos. Papriku smalki sagriež stienīšos. Zaļumus un ķiploka daiviņu sakapā.

Visas sagrieztās sastāvdaļas strauji apcep katliņā nelielā olīveļļas daudzumā, pievieno brūno cukuru un samaisa.

Pievieno mīdijas, kokosriekstu pienu un baltvīnu. Visu karsē ~ 3–5 minūtes, līdz mīdijas atvērušās. Ja kāda neatveras, tā nav derīga ēšanai.

Pagaršo buljonu, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.