Milzīgie ravioli ar siera pildījumu, pasniegti ar karstu tomātu brusketu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Vidējs, ātri, Satur pienu, Satur riekstus, Satur olas, Makaroni

Milzīgie ravioli ar siera pildījumu, pasniegti ar karstu tomātu brusketu

4 porcijas
Ātri
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Ravioli mīklai
  • 200 g
    kviešu miltu
  • 2
    olas
  • sāls
  • Pildījumam
  • 200 g
    rikotas siera
  • 50 g
    rīvēta Parmas siera
  • svaigi kapāti zaļumi (baziliks, pētersīļi, timiāns)
  • svaigi malti melnie pipari, muskatrieksts, jūras sāls
  • 4
    olu dzeltenumi
  • Mērcei un pasniegšanai
  • kausēts sviests
  • 3
    daiviņas ķiploku
  • Svaigi malti melni pipari, timiāns
  • svaigi rīvēts Parmas siers
 

Pamācība

1. Pagatavo pastas mīklu no miltiem un olām. Ar pastas mašīnu vai rokām mīklu izrullē 3 mm biezumā un sagriež 10 x 10 cm lielos kvadrātos.

2. Rikotas sieram pierīvē Parmas sieru, pievieno zaļumus, garšvielas, visu samaisa.

3. Uz mīklas kvadrātiņa liek siera masu, viducī iespiež “ligzdiņu”, kurā iesit olas dzeltenumu, pa virsu klāj otru mīklas kvadrātu. Kvadrātus salipina kopā ar ūdeni.

4. Izveidotos ravioli liek karstā sālsūdenī un vāra 2–3 minūtes.

5. Pagatavo mērci: uz pannas izkausē sviestu, pievieno timiānu, sāli, piparus, sakapātus ķiplokus un visu minūti apcep.

6. Ravioli pārlej ar mērci, pārber ar sarīvētu Parmas sieru un pipariem. Pasniedz ar brusketu.

Brusketa

Sastāvdaļas

ķiršu tomātiņi

paprika

svaigs baziliks

2 ēdamkarotes olīveļļas

2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas

1 svaigs čili pipars

Svaigi malti melni pipari un sāls pēc garšas

maize ciabata

olīveļļa maizes apgrauzdēšanai

Pagatavošana:

1. Maizi sagriež šķēlēs, apslaka ar eļļu un liek sakarsētā krāsnī uz 10 minūtēm.

2. Papriku un tomātus sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas. Cepšanas beigās pievieno rupji sakapātu baziliku, piparus, sakapātu svaigu čili, piespiež citronu sulu.

3. Apceptās maizītes pārklāj ar silto dārzeņu masu un apbārsta ar rīvētu Parmas sieru.