Mocarellas un nektarīna kūciņas ar bazilika krēmu
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Uzkodas

Mocarellas un nektarīna kūciņas ar bazilika krēmu

1 porcijas
Vidēji
Vidējs

 

Karaliska uzkoda, kas var kalpot arī kā viegls un izsmalcināts vakariņu ēdiens un, kas nav mazsvarīgi vasaras karstumā, – ātri un vienkārši pagatavojama.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    lieli nektarīni
  • 12
    bazilika lapiņas
  • 2
    bumbas mocarellas siera
  • ½ glāzes rīvmaizes
  • ½ glāzes smalki rīvēta Parmas siera
  • 2
    olas
  • sāls, pipari, Kajennas pipari
  • Balzametiķa mērcei:
  • ½ tases balzametiķa
  • 1
    tējkarote brūnā cukura
  • vai gatavs balzametiķa krēms
 

Pamācība

Ja mājās nav balzametiķa krēma, to pagatavojam paši. Pannā lej balzametiķi, pievieno cukuru un novāra to tiktāl, līdz mērces ir palicis divreiz mazāk. Atdzesē.

Sagatavo visu mocarellas cepšanai. Vienā bļodiņā sajauc kopā rīvmaizi ar Parmas sieru, otrā bļodiņā sakuļ olas, pievienojot šķipsniņu sāls.

Mocarelu sagriež ~ 1 cm biezās ripās, apvārta vispirms olā, tad rīvmaizes maisījumā, tad atkal olā un visbeidzot otru reizi rīvmaizes maisījumā.

Pannā sakarsē eļļu (diezgan daudz), un tajā apcep mocarellas ripas no vienas un otras puses.

Nektarīnus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež vēl 4 šķēlēs. Sakarsē sausu pannu, un uz tās nogrilē nektarīnu šķēles. Var izmantot gan parasto pannu, bet labāk tomēr grila pannu.

Visu sakārto tornīšos – nektarīns, bazilika lapiņa, mocarellas ceptā šķēle, baziliks un visbeidzot nektarīns. Gatavo tornīti pārlej ar balzametiķa krēmu un pasniedz.