Mooras gardās uzkodas
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Vidējs, ātri, Satur pienu, Satur sēnes, Zivis, Uzkodas

Mooras gardās uzkodas

12 gabali
Ātri
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Tomātu-paprikas "salātiņiem" :
  • 1
    burciņa kaltētu tomātu eļļā (314 g)
  • 4
    grilētas paprikas (nopērkamas jau gatavas vai pagatavojamas cepeškrāsnī)
  • 70 g
    rozīņu
  • Sēņu "salātiņiem" :
  • 1
    glāze marinētu sēnīšu (der jebkuras meža sēnes)
  • 1
    sarkanais sīpols
  • 1
    glāze konservētu zaļo zirnīšu
  • majonēze
  • Siļķu "salātiņiem" :
  • Vici tradicionālā siļķe
  • 1
    sarkanais sīpols
  • majonēze
  • Fazer "Mellā" maize
 

Pamācība

Tomātu-paprikas ”salātiņi”:

Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni, lai tās „atdzīvotos” un kļūtu mīkstākas.

Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Sagatavotās paprikas kārto uz pannas, kam uzklāts cepamais papīrs, un liek cepties 20-25 minūtes. Kad miziņa ir mazliet apdegusi un viegli atdalās, paprikas ir gatavas. Paprikas izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē un novelk miziņu. NB!

Virtuves kombainā liek rozīnes, grilēto papriku un kaltētos tomātus eļļā. Pielej pusi no burciņā esošās eļļas. Sāk kult. Kulšanas laikā pielej atlikušo eļļu. Masai ir jābūt bieza krējuma konsistencē.

Sēņu „salātiņi”:

Sēnes smalki sakapā.

Sarkano sīpolu notīra un smalki sagriež. Konservētiem zirnīšiem nolej lieko šķidrumu.

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi un samaisa.

Siļķu „salātiņi”:

Siļķes filejas sagriež mazos gabaliņos, vēlams ļoti smalki.

Sīpolu notīra un smalki sakapā.

Pievieno majonēzi un visu samaisa. Pasniedz galdā.

Ir divi veidi, kā pasniegt šīs uzkodas:

sasmērējiet pilnu šķīvi ar maizītēm paši;

vai pasniedziet katrus „salātiņus” atsevišķā trauciņā, bet maizīti – sagrieztu grozā vai maizes šķīvī, lai katrs pats var smērēt savu maizīti, ar cik biezu kārtu vien vēlas.