Olīvu krēmsiera tarte ar lasi, cukini un puraviem
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Satur zivis, Olas, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur olas, Zivis, Uzkodas

Olīvu krēmsiera tarte ar lasi, cukini un puraviem

1 gabali
Ātri
Vienkārši

 

Šī dienvidnieciskā rakstura tarte noteikti ies pie sirds arī konservatīvākiem ziemeļniekiem. Lasis, puravs un olīves ir lielisks trio ar kuru nevar nošaut greizi.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 70 g
    saldā krējuma
  • 1
    puravs
  • 300 g
    laša
  • 1
    neliels cukini
  • Smilšu mīklas pamatnei:
  • 200 g
    milti
  • 100 g
    sviests
  • 1
    ola
  • Pildījumam:
  • 180 g
    RASA olīvu krēmsiera
  • 2
    olas
 

Pamācība

Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Bļodā sajauc miltus un aukstu sarīvētu sviestu. Visu mīca, līdz iegūst rīvamaizei līdzīgu drupenu konsistenci, tad pievieno sakultu olu un turpina ar rokām mīcīt, līdz mīkla nelīp pie rokām. Mīklu liek cepamajā formā un izveido ‘groziņu’.

Tikmēr pagatavo pildījumu. Puravu sagriež smalkās ripiņās, cukini smalkos salmiņos Lasi sagriež nelielos gabaliņos, olīves ripiņās. Visu kārto groziņā kārtīgi vai nekārtīgi, kā pašiem gribās.