Pasta ar gaisīgu olu un siera mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur olas, Satur citrusaugļus, Makaroni

Pasta ar gaisīgu olu un siera mērci

4 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    olu dzeltenumi
  • 125 g
    cietā siera + nedaudz pārkaisīšanai
  • 1
    citrons
  • 1
    buntīte bazilika
  • 500 g
    tagliatelle (pasta)
  • 1
    sauja ķiršu tomātiņu
  • rukolas lapiņas (pēc izvēles)
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
 

Pamācība

1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

2. Dzeltenumiem pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas, sāli, piparus un viegli sakuļ ar dakšu.

3. Sieru sarīvē uz smalkās rīves un pievieno dzeltenumiem.

4. Pievieno rīvētu citrona miziņu un 2 ēdamkarotes citronu sulu.

5. Baziliku noskalo un daļu smalki sagriež.

6. Pusi bazilika pievieno mērcei.

7. Pusi bazilika lapiņu liek piestā, pielej 2 ēdamkarotes eļļas un saberž “putriņā”.

8. Saberzto baziliku pievieno olu mērcei. Samaisa.

9. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

10. Ķiršu tomātiņus noskalo un pārgriež uz pusēm.

11. Tikko nokāstu pastu samaisa ar olu un bazilika mērci.

12. Sagriež rukolu.

13. Pastu liek porciju šķīvjos. Pievieno tomātiņus, rukolas lapiņas un pasniedz siltu.

14. Ēdot pārkaisa vēl ar sieru.

Variācijas par tēmu:

Papildiniet ēdienu ar ķirbju vai saulespuķu sēkliņām. Olīveļļas vietā labu garšas buķeti ēdienam sniegs kvalitatīva ķirbju eļļa.

Der zināt:

Ēdienam pievienotie olu dzeltenumi bagātina to ar D vitamīnu.

Ēdienam izmanojiet tikai svaigas, pirms lietošanas nomazgātas olas. Olu svaigumu var pārbaudīt, ieliekot tās bļodā ar aukstu ūdeni. Svaigas olas nogrims, bet bojātas peldēs pa virsu.