Pasta ar jūras veltēm “con frutte del mare”
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur jūras veltes, Gliemenes, Makaroni

Pasta ar jūras veltēm “con frutte del mare”

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    pastas Linguini
  • Extra virgin olīveļļa
  • 1
    liels tomāts
  • 1
    tējkarote sasmalcinātu ķiploku
  • neliela buntīte bazilika
  • 150 ml
    sausa baltvīna
  • 100 ml
    saldā krējuma
  • sezonas zaļumi pēc izvēles
  • apmēram400 g jūras velšu maisījuma (garneles, gliemenes, mīdijas u.c.)
 

Pamācība

1. Tomātu blanšē verdošā ūdenī, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

2. Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina.

3. Uzkarsē pannā eļļu, apcep ķiplokus. Kad tie ir apcepti un kļuvuši aromātiski, pievieno tomātus.

4. Pielej vīnu.

5. Pievieno šķipsniņu piparu, sāli.

6. Pievieno jūras velšu maisījumu un uz lielas liesmas uzvāra.

7. Pievieno saldo krējumu.

8. Pievieno bazilika lapiņas, uzkarsē un izslēdz liesmu.

9. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai. Samaisa pastu ar mērci un pasniedz karstu nekavējoties.

Variācijas par tēmu:

Mērcei var pievienot gabaliņos sagrieztus saulē kaltētus tomātus, melnās olīvas, paprikas ripiņas un sarkano sīpolu gredzenus.

Der zināt:

Saldētus jūras velšu maisījumus atlaidina neatvērtā iepakojumā ledusskapī un otrreiz vairs nesaldē. Ja ir nepieciešams īsā laikā atlaidināt garneles vai citas jūras veltes, tad neatvērtu iepakojumus ievieto aukstā ūdenī.