Pasta ar ķirbi, bekonu un gailenēm
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, Vidēji, Satur pienu, Satur cūkgaļu, Satur sēnes, Cūkgaļa, Makaroni

Pasta ar ķirbi, bekonu un gailenēm

4 porcijas
Vidēji
Vienkārši

 

Gatavo Mārcis Krūmiņš, “Royal Hotel” pavārs\n\nRudens laikā rudens produkti – garšīgi un ātri pagatavojama pasta sātīgām pusdienām.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 350 g
    makaronu
  • 100 g
    bekona
  • 120 g
    gaileņu
  • 600 g
    ķirbja
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 1
    sīpols
  • 200 ml
    dārzeņu buljona
  • 2
    ēdamkarotes sviesta
  • sāls, pipari
 

Pamācība

Nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiplokus, liek uzsildītā katliņā ar eļļu apcepties.

Nomizo ķirbi un sagriež nelielos gabaliņos, liek to klāt katliņā. Pievieno sāli, piparus un dārzeņu buljonu tā, lai tas tikai nosedz visu, un liek vārīties, līdz ķirbis ir ļoti mīksts. Kad ķirbis mīksts, pievieno 1 ēdamkaroti sviesta, un visu sablendē vienā masā, lai veidojas mērces konsistence, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Izvāra makaronus, noskalo tos ar aukstu ūdeni un aplej ar nedaudz eļļas. Noliek malā. Gailenes sagriež nelielos gabaliņos, bekonu sagriež strēmelēs. Sakarsē pannu ar 1 ēdamkaroti sviesta, un liek visu apcepties, līdz gailenes gatavas.

Pievieno makaronus un sagatavoto ķirbju mērci, visu uz lēnas uguns maisa, līdz makaroni ar mērci sasiluši.

Pasniedz nekavējoties.