Pastas un trīs sieru sacepums sulīgā mērcē
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Makaroni

Pastas un trīs sieru sacepums sulīgā mērcē

8 porcijas
Vidēji
Vidējs

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    pastas
  • 250 g
    mocarellas siera
  • 100 g
    Parmas siera
  • 250 g
    rikotas siera
  • 4
    ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls, malti melnie pipari
  • 20 g
    sviesta
  • kaltēts vai svaigs baziliks,
  • oregano
  • Mērcei
  • 500 g
    smalcinātu tomātu savā sulā
  • 1
    sīpols
  • 2
    ķiploka daiviņas
  • 1
    burkāns
  • 1
    selerijas kāts
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 1
    buntīte svaiga bazilika
 

Pamācība

1. Pagatavo mērci. Sīpolu, ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, burkānu nomizo un sarīvē, selerijas kātu smalki sagriež. Uzkarsē pannā eļļu un apcep dārzeņus. Cep nepārtraukti maisot ~ 10 minūtes.

2. Pievieno tomātus, sakapātas bazilika lapiņas un turpina sautēt zem vāka vēl 15 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un piparus.

3. Gatavu mērci izberž caur sietu vai sablenderē. Mērci var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī apmēram nedēļu. Saldētavā mērci var glabāt līdz 3 mēnešiem.

4. Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos. Parmas sieru sarīvē uz smalkās rīves.

5. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nepārvāra, jo pastai jābūt vēl mazliet pacietai.

6. Vārīto pastu sajauc ar tomātu mērci un pusi no rīvētā Parmas siera. Pievieno baziliku, oregano.

7. Bļodā sajauc rikotas un mocarellas sieru.

8. Karstumizturīgu veidni ietauko ar sviesta piciņu. Veidni, ja vēlas, var izkaisīt ar rīvmaizi.

9. Veidnē liek pusi no pastas un tomātu mērces maisījuma un pārkaisa ar rikotas un mocarellas siera maisījumu.

10. Pāri kārto atlikušo pastu un virsu pārkaisa ar atlikušo Parmas sieru un rīvmaizi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un cep sacepumu ~20 minūtes.

11. Pasniedz ar svaigajiem lapu salātiem, dekorētu ar svaigām bazilika lapiņām. Sacepumu nav ieteicams atkārtoti sildīt.

Variācijas par tēmu:

Pastas sacepumam var pievienot viegli apceptu kūpinātu gaļu vai bekonu, vai arī zivi – tunci, reņģu filejas.