Pico de gallo salsa
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Ogas, Vidējs, Vidēji, Satur citrusaugļus, Satur medu, Satur jūras veltes, Gliemenes, Uzkodas

Pico de gallo salsa

4 personām
Vidēji
Vidējs

 

Šī salsa tiešām garšo pēc vasaras. To var pasniegt grauzdētās tortiljās ar gvakamoli vai vienkārši ar avokado krēmu. Garneles ir tikai kā izvēle, bez tām var mierīgi iztikt. Šo salsu var pasniegt arī vienu pašu uz sagrauzdētas čabatas šķēles kopā ar kazas vai kādu citu svaigo sieru kā vieglu uzkodu.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    avokado
  • 1
    mango
  • 300 g
    zemeņu
  • 2
    ēdamkarotes aveņu vai cita saldeni skāba etiķa
  • 1
    ēdamkarote laima sulas
  • 1
    ēdamkarote medus
  • liela bunte kinzas
  • bunte piparmētru
  • 1
    čili pipars
  • šķipsniņa sāls
  • Gvakamolei
  • 3
    avokado
  • 2
    laimi
  • šķipsniņa sāls
  • papildus var likt smalki sagrieztu tomātu, bet var iztikt bez tā
  • Garnelēm
  • 200 g
    garneļu
  • 1
    daiviņa ķiploka
  • maza bunte pētersīļu
  • 1
    apelsīns
  • zaļumi dekoram (tās pašas piparmētras un kinza, kas salsā. Labi ir atlikt tās sākumā malā, lai neaizmirstas un var pārbērt pēc tam pa virsu papildus)
  • 4
    mazās tortiljas
 

Pamācība

Garneles samarinē ~ 15–25 minūtes apelsīnu sulā, kam pielikti sakapāti pētersīļi un saspaidīta ķiploka daiviņa. Pēc tam apcep uz pannas.

Gvakamolei saspaida avokado ar dakšiņu, pievieno laimu un sāli pēc garšas. Var pievienot arī tomātus, ja izmanto.

Salsas sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar laima sulu un aveņu etiķi, pievieno medu pēc garšas, līdzsvarojot saldumu un skābumu.

Sakapā garšaugus un pievieno salsai kopā ar sāli. Daļu garšaugu var atlikt un pēc vēlmes pārbērt atsevišķi visam pa virsu. Zemenes pievieno un iemaisa salsā tieši pirms pasniegšanas, lai tās paliek svaigas un nemarinējas.

Uz sakarsētas pannas uzsilda tortiljas no abām pusēm, lai tās ir kraukšīgākas. Pasniedz, uz katras tortiljas uzsmērējot pāris karotes gvakamoles, tad salsas un pa virsu visam – aromātiskās siltās garneles.