Pildīti baklažāni ar gaileņu mērci
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Augļi, Vidējs, Vidēji, Satur pienu, Satur gaļu, Satur citrusaugļus, Satur sēnes, Cūkgaļa, Pamatēdiens

Pildīti baklažāni ar gaileņu mērci

1 porcijas
Vidēji
Vidējs

 

Recepti piedāvā un gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks\n\nĻoti sātīgs ēdiens. Katram ēdājam pietiks ar vienu baklažānu pusīti noteikti. Tāds knapāks ēdājs pat ar to netiks galā. Un kā viss, ko Dzintars gatavo – ļoti garšīgi.\n\nDzintara knifiņi.\nLai gaļas pildījums būtu sulīgāks, tam pievieno nedaudz biezpiena un mazliet cauraudzīša.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2
    baklažāni
  • 300 g
    maltās gaļas
  • 100 g
    pilnpiena biezpiena ( 9%)
  • 1
    sīpols
  • 50 g
    bekona
  • 1
    citrons
  • Gaileņu mērcei:
  • 300 g
    gaileņu
  • 200 ml
    saldā krējuma
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
 

Pamācība

Baklažānus pārgriež uz pusēm un izgreb mīkstumu.

Dziļā traukā lej verdošu sālsūdeni. ( Uz ½ litru ūdens – 1 ēdamkaroti sāls) un tajā uz 4-5 minūtēm iegremdē sagatavotās baklažāna puses.

Sīpolu smalki sagriež un uz pannas apcep. Kad sīpoli zeltaini, tiem pievieno malto gaļu un, nepārtraukti maisot, gaļu apcep. Jāmaisa tādēļ lai gaļa nesaceptos klučos.

Pannas saturam pievieno biezpienu, apmaisa un vēl nedaudz pacep.

Baklažānu laivas ar kaudzi pilda pilnas ar gaļu.

Citronam norīvē miziņu un bagātīgi apkaisa piepildītos baklažānus. Cep 200 grādos ~ 20 minūtes.

Gaileņu mērcei gailenes attīra meža gružiem no noskalo. Pannā izkausē nedaudz sviesta un viegli apcep gailenes. Kad sēņu sula iztvaikojusi, pievieno saldo krējumu, sāli un svaigi maltus melnos piparus un uzvāra. Uz nelielas liesmas pasautē ~ 5 minūtes.

Baklažānus pasniedz bagātīgi pārlietus ar gaileņu mērci.