Pilngraudu auzu miltu un biezpiena plācenīši
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Olas, Augļi, Vidējs, ātri, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur olas, Uzkodas

Pilngraudu auzu miltu un biezpiena plācenīši

4 porcijas
Ātri
Vidējs

 

Nesen sarunā ar dzīves baudītāju Ikaru Keišu aizskārām tēmu par ēšanu, un man ļoti “aizķērās” Ikara frāze: “Es mēģinu ēst gudri.” Tad nu šī varētu būt recepte, klasificējama gudrās ēšanas kategorijā, jo tās sastāvā ir tikai tīra manta – pilngraudu auzu milti, olas un biezpiens.\nPilngraudu miltus iegūst, samaļot visu graudu – gan dīgli un kodolu, gan graudapvalku. Līdz ar to tie ir pilni ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Auzu milti papildus satur vērtīgo beta-glikānu, kas samazina holesterīna līmeni asinīs. \nParasti pilngraudu miltus atjauc ar parastajiem baltajiem miltiem, bet šoreiz plācenīšiem izmantojām tikai pilngraudu auzu miltus. Plāceņu garoziņa ir kraukšķīga, bet viducis – sulīgs.\nŠī recepte ir divi vienā: sāļie plāceņi ar ķimenēm un jūras sāli, saldie – ar brūno cukuru, kanēli un banāniem. \nBaudiet ēdienu gudri!

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    biezpiena
  • 10
    ēdamkarotes pilngraudu auzu miltu
  • olīveļļa vai sviests cepšanai
  • 3
    olas
  • Sāļajiem plācenīšiem
  • 1
    ēdamkarote ar kaudzi ķimeņu
  • 1
    tējkarote jūras sāls
  • Saldajiem plācenīšiem
  • 1
    tējkarote kanēļa
  • 1
    banāns
  • 2
    ēdamkarotes Demerara brūnā cukura
 

Pamācība

1. Biezpienu sajauc ar olām. Kam nepatīk kunkuļi, biezpienu var iepriekš sablendēt vai samalt viendabīgā masā.

2. Pievieno miltus, garšvielas, sāli un cukuru. Izmaisa.

3. Saldajam variantam smalki sagriež banānu un pievieno mīklai. Izmaisa.

4. Mīklai ļauj 5–10 minūtes uzbriest.

5. Pannā sakarsē nedaudz eļļas. Veido plāceņus: ņem kārtīgu ēdamkaroti ar kaudzi mīklas un ar mitrām rokām veido apaļu plācenīti. Plāceņus kārto uz pannas un cep no vienas puses brūnus, tad apgriež un apcep otru pusi.

6. Pirms pasniegšanas ļauj 2–3 minūtes atdzist, lai plāceņi viducī sarecē.