Pīrāgs ar kanēļa gaļu un apelsīnu kartupeļu biezeni
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Piena produkti, Dārzeņi, Vienkārši, ātri, Satur pienu, Satur riekstus, Satur liellopu gaļu, Satur cūkgaļu, Satur citrusaugļus, Satur medu, Cūkgaļa, Liellopu gaļa, Pamatēdiens

Pīrāgs ar kanēļa gaļu un apelsīnu kartupeļu biezeni

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

 

Gatavo Linda Vilmansone, žurnāla “Pie Galda!” redaktore\n\nGaļa un kanēlis ir lieliska kombinācija, bet, papildus pievienojot arī žāvētus augļus un riekstus, aromāti savienojas Ziemassvētkiem raksturīgā garšīgā smaržu mākonī, kas piepilda visu māju.

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    apelsīns
  • 6
    vidēja lieluma kartupeļi
  • 70 g
    sviesta
  • 150 ml
    piena
  • 400 g
    liellopu vai cūkas gaļas
  • 2
    burkāni
  • 2
    saujas riekstu maisījuma “Fitness”
  • 1
    ēdamkarote kanēļa
  • 2
    ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  • 1
    ēdamkarote medus
 

Pamācība

Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties. Burkānus nomizo un sarīvē.

Gaļu sagriež gulaša lieluma 2 x 2 cm lielos gabaliņos un kopā ar burkāniem liek cepties uz pannas. Ļauj apcepties mazliet zeltainai.Gaļai pievieno riekstu maisījumu, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un medu, visu apmaisa un vēl mazliet apcep.

Kartupeļus sastampā, pievieno tiem sviestu un pienu un kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa.

Veidni ietauko ar sviestu un liek tajā gaļas maisījumu. Kartupeļu masu pilda konditorejas maisiņā, un izspiež pāri gaļai kartupeļu rozītes. Liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep ~ 20 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini.