PUSDIENAS ČETRIEM
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Deserts, Zupa, Piena produkti, Satur zivis, Dārzeņi, Augļi, Sarežģīti, Lēni, Satur pienu, Satur graudaugus, Satur citrusaugļus, Zivis, Uzkodas, Dzērieni

PUSDIENAS ČETRIEM

4 personām
Lēni
Sarežģīti

Pievienot

Sastāvdaļas

  • SARKANO APELSĪNU UN ROZMARĪNA LIMONĀDE
  • 100 g
    brūnā cukura
  • 100 g
    baltā cukura
  • 115 ml
    ūdens
  • 235 ml
    svaigi spiestas sarkano apelsīnu sulas
  • citrons
  • 1 l
    stipri gāzēta minerālūdens
  • 3
    svaigi rozmarīna zariņi
  • PURAVU ZUPA AR TURKU ZIRŅU GRAUZDIŅIEM
  • 4
    lieli puravi
  • 1
    sīpols, smalki sakapāts
  • 2
    kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 50 g
    sviesta
  • 550 ml
    dārzeņu buljona
  • 275 ml
    piena
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • Turku zirņu grauzdiņi
  • 2
    bundžas vārītu turku zirņu
  • 3
    ēdamkarotes olīveļļas
  • 1
    tējkarote jūras sāls
  • 1
    tējkarote maltu melno piparu
  • 2
    tējkarotes malta kumīna
  • 2
    tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera vai maltu čipotles piparu
  • 1
    tējkarote ķiploku pulvera
  • CEPAMPAPĪRĀ TVAICĒTS LASIS
  • 700 g
    laša filejas, sagrieztas ~ 3 cm biezās šķēlēs
  • 2
    mazi cukīni, sagriezti plānās ripiņās
  • 2
    mazi burkāni, samizoti plānās strēmelēs
  • 2
    sarkanie apelsīni, mizoti un sagriezti plānās šķēlēs
  • 1
    citrons, mizots un sagriezts plānās šķēlēs
  • 4
    saujas mazo lapu spinātu
  • 1
    mazs sarkanais sīpols, sagriezts smalkās ripiņās
  • 8
    zariņi timiāna
  • olīveļļa
  • sāls
  • BRULĒ GREIPFRŪTI
  • 2
    greipfrūti
  • 4
    ēdamkarotes brūnā cukura
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
 

Pamācība

SARKANO APELSĪNU UN ROZMARĪNA LIMONĀDE

Katliņā sajauc apelsīnu sulu ar ūdeni un cukuru, klāt piespiež citronu sulu un pievieno rozmarīna zariņus.

Visu uzvāra un maisa, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.

Atdzesē istabas temperatūrā, izņem rozmarīna zariņus, sīrupu lej pudelē un uzglabā ledusskapī.

Sīrupu lej glazēs un pēc garšas pievieno minerālūdeni.

PURAVU ZUPA AR TURKU ZIRŅU GRAUZDIŅIEM

Puraviem nogriež zaļo daļu, un zupai izmanto tikai balto daļu, ko gareniski pārgriež uz pusēm un pa kārtām skalo zem ūdens, lai zupā neiekļūtu smiltis.

Puravus griež smalkās strēmelītēs, pēc tam mazos kubiņos. Katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno puravus, sīpolus un kartupeļus, apmaisa. Pievieno sāli un piparus, katlam virsū liek vāku un uz ļoti mazas uguns ļauj dārzeņiem sautēties ~ 15 minūtes.

Pēc tam pievieno buljonu un pienu, karsē līdz vārīšanās brīdim un ļauj zupai vārīties uz vidējas uguns 20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

Visu liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei.

Pasniedz ar turku zirņu grauzdiņiem.

Turku zirņu grauzdiņi

Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Noskalo un nosusina turku zirņus, tos izklāj uz tīra dvieļa un noberž no tiem lieko apvalku.

Zirņus liek bļodā, pievieno olīveļļu un garšvielas un maisa, līdz tie visi vienmērīgi noklāti ar garšvielām.

Turku zirņus izklāj uz cepamā papīra un liek krāsnī. Cep ~ 25–30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie zeltaini brūni. Gatavus grauzdiņus uzglabā istabas temperatūrā un izlieto nedēļas laikā.

CEPAMPAPĪRĀ TVAICĒTS LASIS

Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Laša fileju sagriež gabaliņos, izņem asakas un noņem ādu. Sagatavo visas pārējās sastāvdaļas.

Sagatavo četras 30 cm garas cepamā papīra loksnes.

Cepamā papīra vienā pusē kārto spinātu lapas, atstājot ~ 3 cm no malas, pa virsu liek sarkano sīpolu strēmelītes, burkānu strēmeles un 2 sarkano apelsīnu šķēles. Virs apelsīniem liek laša fileju, uz kuras liek 2 citronu šķēlītes un 2 timiāna zariņus. Gar laša malām kārto cukīni ripiņas – pa 4 katrā pusē. Visu pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli.

Cepamo papīru loka pāri lasim un dārzeņiem, sākot no vienu stūra, cepamā papīra loksnes virpina, izveidojot tādu kā sainīti ar lasi un dārzeņiem.

Kad visi laša sainīši pagatavoti, tos liek jau iepriekš uzkarsētā krāsnī. Cep 20 minūtes, tad izņem no krāsns un atpūtina vēl 5 minūtes.

Lasi servē, vai nu apgriežot cepamā papīra malas, vai arī uz šķīvja ar cepamā papīra sainīti, iegriežot tam tieši pa vidu un attinot vaļā cepamo papīru.

BRULĒ GREIPFRŪTI

Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai (ja iespējams, grila režīmā).

Greipfrūtus pārgriež uz pusēm. Ar nazīti atdala greipfrūta augli no tā miziņas ~ 1 cm dziļumā (lai vēlāk būtu vieglāk ēst).

Greipfrūtus kārto uz cepamās pannas ar pārgriezto pusi uz augšu.

Mazā bļodiņā samaisa brūno cukuru, kanēli un krustnagliņas. Masu vienmērīgi klāj uz sagrieztajiem greipfrūtiem.

Cepamo pannu liek krāsns augstākajā plauktā, un grilē greipfrūtus 5–7 minūtes vai līdz cukurs ir pilnība izkusis.

Ēd nekavējoties.