Rabarberu čatnijs
Patīk
0 0
Tas der
50%


Klasifikācijas tagi

Dārzeņi, Augļi, Ogas, Vienkārši, ātri, Uzkodas

Rabarberu čatnijs

1 porcijas
Ātri
Vienkārši

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1
    ēdamkarote olīveļļas
  • 1
    mazs sarkanais sīpols
  • 2
    daiviņas ķiploku
  • 1
    ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
  • sāls
  • 90 g
    sausa baltvīna
  • 90 g
    rupji kapātu gaišo rozīņu
  • 125 g
    brūnā cukura
  • 450 g
    mizotu un ~ 1 cm lielos gabaliņos sagrieztu rabarberu
 

Pamācība

Vidējā katliņā uzkarsē olīveļļu. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā, liek katliņā un sautē kopā ar sakapātu ingveru un ½ tējkaroti sāls ~ 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

Ņem nost no uguns, pievieno baltvīnu un rozīnes.

Iemaisa pusi sagriezto rabarberu, uzvāra līdz pirmajam burbulim un strauji samazina karstumu. Katliņam liek virsū vāku, un ļauj visam sautēties ~ 5 minūtes, līdz rabarberi pilnībā izšķīduši.

Iemaisa atlikušos rabarberus, palielina uguni un atkārtoti uzvāra. Samazina karstumu un ļauj čatnijam viegli vārīties ~ 2 minūtes, līdz otrā rabarberu porcija tik tikko paliek mīksta.

Ņem nost no uguns un atdzesē. Pagaršo čatniju, un pēc garšas pievieno garšvielas. Ja tas ir pārāk skābs, pievieno cukuru; ja pārāk salds – nedaudz baltvīna etiķa.